Bulvár

Parkolóház helyett kacsaúsztató

Parkolóház helyett kacsaúsztató

2009. június 13., szombat
Parkolóház helyett kacsaúsztató
kacsagodorben

A hét fotója rovatunkban ezúttal a Honvéd tér nagy csinnadrattával beharangozott

parkolóházának helyszínét fotóztuk le. A belváros egyik leghangulatosabb játszóterét immár két gödör öleli, óvja, díszíti. Az új óriásárokban egy kacsa talált otthonra kicsinyeivel, a SZEGEDma.hu ezúttal ismét nyomozásba fogott, s az okokat citálja cikkében.

A telket megvásárló cég 2005-ben három év türelmi időt kapott a beépítésre. 2008 végére át kellett volna adni a parkolóházat, nem sikerült, haladékot kért, ezt a város megszavazta bizonyos pluszkötelezettségeket hárítván a cég felé, mely már 2009 végére ígérte a társasház és a mélygarázsos parkoló átadást. Alig fél év alatt kellene most felhúzni az építményt. „Nem fog nekik sikerülni" - hangozhatna Besenyő István örökbecsű mondata. És ha nem is akarják? Mikor a SZEGEDma.hu részt vehetett a minap Lendvai Ildikó látogatásán, és hallgathatta a bölcs érveket, gondolatokat az identitásukat kereső magyar baloldali politikusokról, hogy a kormányzás kontra baloldali eszmeiség együtt hatásából miként születhetne meg az az elegy, amely legalább néhány nagyobb várost meghagy az MSZP-nek 2010-ben, nos, ekkor valóban akadt némi kétségbeesés-grimasz, bizonytalanság-ránc a nagy modern szocialista arcon. És talán ez a kacsa.

kacsaagodorben

A kacsa a képen, a kicsikkel. Egy nagy, 2010-re időzített felkiáltás (amikor már fák is nőnek a gödörben), hogy „lófabrikálást" akarunk mi parkolóházat építeni! Nem, félreértették a szándékainkat, kedves választók. Mi, amint láttuk, tapasztaltuk a válságot, a pénzügyit, gazdaságit, társadalmit, politikait, leállítottunk mindent. Na, akkor hoztuk a kacsákat is. Mert beláttuk, hogy sokkal fontosabb a természetvédelem, a zöld gondolat a közösségnek, mint holmi tőkés betontömb. Tőkésréce. Ez a mi új irányunk. Leállítjuk az összes leállítható irodaházas, fakivágós beruházást, és parkokat, kiserdőket, nagy zöld kalandparkot hozunk létre. És ezt mi már a Honvéd téren az EP-választás előtt elkezdtük. A kacsákkal. Terveink szerint fák nőnek majd sűrűn, a tavat a kacsák körül rendbe tesszük, futó és kerékpározó ösvényt csinálunk, és egy fahíd köti majd össze a túloldali gödörrel eztet itt, mert azt is „beződítjük" ám... Hát igen, nem túl utópisztikus ez az ötletelés itt? - tehetik fel így, s még szókimondóbban azok a bizonyos emberek, akik a torony alatt azért vannak, hogy a sajtóban, azon keresztül, velük megdumálva különböző technikákkal feltegyék kérdéseiket. De. Utópisztikus. Viszont van rá alig 23% esély, ami nem kacsa. Mondom, alig 23 %...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.