Szórakozás

Múzeumok Éjszakája - Kalandtúra a szegedi füvészkertben

Múzeumok Éjszakája - Kalandtúra a szegedi füvészkertben

2009. június 17., szerda
Múzeumok Éjszakája - Kalandtúra a szegedi füvészkertben

A Múzeumok Éjszakája szombati programjaihoz kapcsolódva sötétedés után különleges kalandtúrára várják a vállalkozó szelleműeket a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe.

Az egészen éjfélig tartó programok során a látogatók játékos feladatok segítségével maguk is megtapasztalhatják, hogy az éjszakai arborétum mennyire eltér a nappal megszokottól - mondta az MTI-nek

Németh Anikó

botanikus. A nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is remek szórakozást kínáló kalandtúra résztvevői először az elemlámpás, térképes tájékozódás nehézségeivel szembesülnek. Az éjszakai sötétben viszonylag nehéz tájékozódni a tizenhét hektáros kertben - már arra is volt példa, hogy a látogatók félórán át mentek körbe-körbe egy állomás körül -, a több száz zseblámpa fénye azonban komoly segítséget jelent - magyarázta a szakember. Az igazi megmérettetés csak ezután következik. Minden érzékszervére szüksége lesz annak, aki túljut a térképolvasáson és megtalálja a fák között jól eldugott állomáshelyeket, ahol a természet furfangos kérdéseire kell választ adnia. Az egyik állomáson a fénycsapda segítségével összegyűjtött éjszakai rovarokkal kapcsolatos kérdésekre kell majd felelniük a résztvevőknek. Egy másik próba során a kalandtúra indulóinak egy teljesen besötétített szobában csupán tapintásuk segítségével kell felismerniük a növényeket, s lesz olyan feladat is, ahol egyes növények megkülönböztetéséhez sajátos illatuk nyújt majd segítséget. A kalandok közül nem maradhatnak ki az éjszakai természet hangjai sem, az üvegházban kialakított boszorkánykonyhában pedig az egzotikus növények ízével ismerkedhetnek meg az érdeklődök - sorolt fel néhányat a túra állomásai közül Németh Anikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.