Közélet

Lemondott a Centrum Párt elnöke

Lemondott a Centrum Párt elnöke

2009. június 24., szerda
Lemondott a Centrum Párt elnöke

Lemondott a Centrum Párt elnöke; Pászti Ágnes a pártban a szövetségi politika miatt kialakult nézetkülönbségekkel indokolta döntését szerdán az MTI-nek.

Elnökként csak a párton belüli teljes egyetértéssel tudta volna elképzelni a jövőt - mondta. Hozzátette: az utóbbi időben rengeteg időt és energiát fordított a parlamenten kívüli pártokkal való szövetségek kidolgozására, mert véleménye szerint azok csak együtt érhetnek el eredményt. A szövetséget a Magyarországi Szociáldemokrata Párttal meg is kötötték, azonban a hétvégi választmányi ülésen a tagok részéről az érződött, hogy megkérdőjelezik a szövetségi politikát, amit a legmagasabb testületi szervek hagytak korábban jóvá.

Pászti Ágnes

úgy értékelte, hogy az EP-választás kapcsán bekövetkezett sikertelenség miatt "zavarodott vircsaft" keletkezett. A 2010-es választásra azonban csak száz százalékos vezetői bizalommal lehet egy pártnak felkészülni. A jövőről szólva elmondta: az országos választmány egy hónapon belül összehívja a kongresszust és új elnököt választ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.