Sport

Felvételizett az első csoport a gyulai futballakadémiára

Felvételizett az első csoport a gyulai futballakadémiára

2009. június 25., csütörtök
Felvételizett az első csoport a gyulai futballakadémiára
futballakademia

Csütörtökönmegtartották az első beiskolázandó, 1995-1996-os korosztály felvételi tesztjeit aGrosics Gyula Futballakadémiára. A gyulai megmérettetésen részt vett az alapító és a gyulai önkormányzat mellett a beruházás legnagyobb finanszírozója, a Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről Kiss-Rigó László püspök és a szakmai igazgató, Varga Zoltán egykori kiváló válogatott labdarúgó. A SZEGEDma.hu velük beszélgetett.

Hathektáros területen, megközelítőleg kétmilliárd forintból épül fel Gyulán Magyarország legnagyobb futballakadémiája. A

Grosics Gyula

nevét viselő iskola abból a szempontból is úttörő, hogy finanszírozásába az egyház is beszállt.

Amint arról a SZEGEDma.hu elsőként beszámolt

, a szakmai vezetéssel

Varga Zoltán

olimpia bajnokot, a kommunista diktatúrában, 1968-ban külföldre disszidáló, kiváló futballistát bízták meg.

Gyarapodjék a magyar futballtársadalom

„Az építési engedélyekre várunk, amint megérkeznek, megkezdjük a központ felépítését, szerintem egy hónap múlva indulhatnak a gépek" - nyilatkozta portálunknak

Kiss-Rigó László

megyés püspök. „Három nagyméretű füves pályát építünk, egy fedett és két kisméretű pályát. Kollégiumot és hozzá tartozó infrastrukturális intézményeket létesítünk még a területen. A teljes beruházás jövő nyárra elkészül." A püspök hozzátette, hogy a most beiskolázott, első korcsoport számára bérelnek pályát és a megyei fenntartású kollégiumban egy részt a bentlakásos csoport számára. „Két csoportot iskolázunk ugyanis be, a serdülő „A"-t és a „B"-t, utóbbihoz tartozó gyerekek bejárósok lesznek" - fűzte hozzá Kiss-Rigó László. „Most 50-60 gyerek jelentkezett az országból és a határon túlról." A püspök szerint a futballakadémia egy erkölcsi befektetés, hiszen az a cél, hogy a világ legnagyobb sportközössége, a labdarúgó-társadalom magyar családja gyarapodjék. „A felvételnek nem alapkövetelménye, hogy valaki vallásos legyen. De mivel az egyház számára kiemelten fontos az erkölcsi nevelés, a hívő diákjaink hitoktatásban is részesülnek, a nem hívők pedig etikaórákon vesznek majd részt" - így a püspök. „Nekem az a feladatom, hogy az edzők szakmai munkáját koordináljam, felügyeljem, a kiválasztásban és a fejlődés különböző szakaszaiban adjak szakmai tanácsot, és részt veszek az egyéni képzésekben is" - osztotta meg velünk a vállalt feladatait Varga Zoltán, aki kiemelte, hogy a lövőtechnika mellett kiemelten oda fog figyelni a fejelésre, hiszen az a tapasztalata, hogy utánpótlásunk nagyon le van maradva e téren. És ez a 1995-1996-os korosztály az, ahol sok gyakorlással elsajátítható még a fejelőjáték sava-borsa. A felvételi után augusztusban indul a munka, majd az edzések mellett a gyerekek szeptemberben az iskolai „munkát" is elkezdik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.