Sport

Évzáró Kész-focitorna a Topolyán

Évzáró Kész-focitorna a Topolyán

2009. június 8., hétfő
Évzáró Kész-focitorna a Topolyán
keszfocitorna20
A Kész Labdarúgó Akadémia a Topolya sori focipályán vasárnap rendezett gyerektornával zárta a 2009-es tavaszi tanévet. Az akadémia két éve működik, több általános és középiskolában indított labdarúgóosztályokat, ahol délelőtt is edzhetnek a tehetséges focisták szakértő tanárok irányítása mellett.

A Topolya soron a 2000-2001-es korosztály fiataljai mérték össze tudásukat. A gyerekcsapatok hét iskolából, Sándorfalváról, Algyőről, a dorozsmai Orczyból, a Rókus II.-ből, a Jerneyből, a Gregorból és a Tisza-partiból érkeztek. „A tornán nem vett részt, de az akadémiai rendszerünknek a tagja még a Makkosházi, Alsóvárosi és a szőregi Kossuth általános iskola is” – mondta

Fröhlich László

, a Kész Akadémia szegedi irodájának vezetője. „Két gimnáziumunkban, a Deákban és az Eötvösben a idén ősztől is sikerül osztályokat indítani, úgyhogy ezentúl két-két középiskolás csoportunk is lesz. Jelenleg 350 gyerekünk van, de az őszi beiskolázáskor ez a szám akár 500-ra is duzzadhat” – tette hozzá. A gyerektorna végeredménye: első a Sándorfalva, második a Tisza-parti lett, a dobogó harmadik fokára a Rókus II. kapaszkodott föl. Az Orczy a negyedik, az Algyő az ötödik, a Gregor a hatodik, míg a Jerney a hetedik helyen végzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.