Egyetem

Csaknem félmilliárdos iskolafelújítás indult Szegeden

Csaknem félmilliárdos iskolafelújítás indult Szegeden

2009. június 24., szerda
Csaknem félmilliárdos iskolafelújítás indult Szegeden

Újabb szegedi általános iskolában kezdődött meg a felújítás; az idei második nagy beruházás a Tisza-parti Általános Iskola illetve Óvodában indult szerdán, amit csaknem félmilliárd forintból újítanak fel - közölte a polgármester a helyszínen.

Botka László

(MSZP) elmondta: folytatódik Szegeden az oktatási intézmények felújítása, az infrastrukturális fejlesztések, melyekre az önkormányzati önrészen kívül a Dél-Alföldi Operatív Programban elnyert támogatások biztosítanak lehetőséget. A szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola után most a Tisza-parti Általános Iskola, valamint a Tisza-parti Óvoda felújításához látnak neki a kivitelezők. Ezen kívül még egy hasonló volumenű felújítás indul hamarosan. A projekt összköltsége 457 millió forint, melyből a Dél-alföldi Operatív Program 399 milliót biztosít, az önkormányzati forrás, pedig valamivel több mint 58 millió forint. A beruházás első ütemében, mely jövő júniusig tart, új tornacsarnok épül, a másodikban, mely 2010 decemberére ér véget, az iskola és az óvoda teljes felújítása és akadálymentesítése valósul meg. Az intézmény az újszegedi városrész legrégebbi, 113 éves iskolája. Az utóbbi évek létszámcsökkenése az intézményt nem érinti, minden évben egyre magasabb gyermekszámmal dolgoznak. Az idei tanévet 470 tanulóval és 17 osztállyal zárták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.