Sport

Atlétika: Lendületben a Menyhárt-tanítványok

Atlétika: Lendületben a Menyhárt-tanítványok

2009. június 22., hétfő
Atlétika: Lendületben a Menyhárt-tanítványok

Titánok harcai a sportágak királynéjáért

atletika

Az utóbbi napokban megtartott nemzetközi és hazai atlétikai versenyeken is nagyszerűen szerepeltek a szegedi Titán TC sportolói. Lóczi Attila, Szelepcsényi Zsolt és Szabó Bence Zsigmond több egyéni csúcsot is futottak, Czagány Blanka Lengyelországban bizonyított.

Június 13-án a szlovákiai Nyitrán U18-as válogatott viadalon vettek részt a szegediek.

Az elmúlt időszak eredményei után a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás szövetségi kapitánya

Szelepcsényi Zsolt (képünkön jobbra)

számára adott lehetőséget 2000 méter akadályfutásban. A tavalyi jó szereplés (2. hely) után idén városunk atlétája igencsak maga alatt teljesített, aminek több oka volt részéről: 6'22, 62-vel tíz másodperccel maradt el egyéni csúcsától. „Nem tudtam feldolgozni a próbatételeket (vizes akadály, hatalmas szél). Persze jobb, hogy ilyen próbatételek még most jönnek elő, mert a következő versenyen már jobban oda tudom tenni magam. Másrészt kicsit megijedtem a versenyzőktől, de ezt már le tudom győzni magamban, mert segített

Balassa Levente

sportpszichológus" - értékelt Szelepcsényi.

A június 17-én Budapesten megtartott Vasas minősítő verseny már sokkal jobban sikerült a Tisza-partiak számára: három egyéni csúcs és 1500 méteren pedig egy vb szponzori szint körüli idő volt a mérleg.

Második viadalát rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség Pasaréten, amely inkább a középtávfutók számára volt kihívás. Ezek a versenyek szintek teljesítéséhez, illetve országos csúcsok javítására jók, mert este, ideális időben és hőmérsékletben kezdődnek. Múlt szerdán a békéscsabai

Gregor László

(1992) jelentett be ifjúsági csúcskísérletet 1000 méteren (2'26,26/2001), amelyre a titános

Lóczi Attilát

(1984) kérte meg segítőként. Attila 800-ig diktálta az iramot, majd félreállt, utat adva a fiatal kiváló atlétának, aki 2'25,04-el sikeres futást produkált. A mezőnyben ott volt az ugyancsak szegedi

Szabó Bence Zsigmond

(1992) is, aki bátor futással egyéni csúcsot ért el!

1000 méter: Lóczi Attila 2'32,17 (egyéni csúcs), Szabó Bence Zsigmond 2'41,63 (egyéni csúcs)

1500 méter: Szelepcsényi Zsolt (1992) 4'03,85 (egyéni csúcs, a vb-szint 4'03,00)

Június 19-én Czagány Blanka vett részt Varsóban egy serdülő válogatott viadalon.

Mint

korábban megírtuk

, a szegedi Titán TC fiatal tehetséges atlétanője 60 méteren kapott meghívást Lengyelországba, s nem okozott csalódást egyik fél számára sem!

60 méter: Czagány Blanka (199 6) 8,44 s (3.helyezés)

Végezetül a vasárnap Budapesten, az UTE-pályán megtartott ifi és junior Budapest-bajnokság eredményeiről tudunk beszámolni a SZEGEDma.hu olvasóinak.

Ezt a versenyt már nem tervezték

Menyhárt Zoltán

tanítványai az országos bajnokság előtt, de a szükség úgy hozta, hogy végül neveztek, amit nem bántak meg! Szelepcsényi Zsolt nagyszerű futást produkált, de még mindig van miből faragni, mert a középső két köre 3,5-3,5 másodperccel gyengébb volt az elvártnál. Zsolt 6'10,94-es eredménye azonban nemcsak egyéni csúcs, hanem hiteles ifi vb szponzori szint! „Ezért készültünk, ezt vártuk, és most már megvan, ami óriási eredmény egy olyan fiatal számára, aki teljesen mostoha körülmények mellett vette fel a harcot a többiekkel szemben" - nyilatkozta Zsolt trénere. Ezen a verseny Szabó Bence Zsigmond is rajthoz állt 3000 méteren. 2500-ig nagyon jó pozícióban futott a szegedi fiatal, majd élre állt, de 300 méterrel a cél előtt a második helyre került, ezt a helyet a célig megtartotta. A szombati székesfehérvári bajnokságon egy jobb futással a dobogó közelsége elképzelhető számára!

2000 méter akadály: Szelepcsényi Zsolt 6'10,94 (2.helyezés, egyéni csúcs, ifi vb szponzori szint)

3000 méter: Szabó Bence Zsigmond 9'19,34 (2.helyezés, egyéni csúcs)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.