/

Több mint kétszáz Zöld Járőrt képeztek ki a Szegedi Vadasparkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint kétszáz fiatal lett Zöld Járőr Szegeden egy környezettudatos magatartást kialakító program keretében – tájékoztatta kedden a program zárásaként tartott konferencia kapcsán az MTI-t az egyik képzési partner, a Szegedi Vadaspark igazgatója.

Veprik Róbert elmondta: a programra ősszel több mint kétmillió forintot nyertek az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázatán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályával, illetve Szeged és Újszentiván önkormányzatával közösen.
A program célja bűnmegelőzési modellprojektek megvalósítása volt. A Zöld Járőr természetismereti szakkör révén egy fiatalokból álló, a települések természeti és épített környezetének értékeit ismerő és védelmező közösség létrehozására törekedtek. A kilenc intézmény és egy egyesület fiataljaiból szerveződött tizenegy csoport mindegyike november végétől tizenegy alkalommal vett részt a Vadaspark által szervezett természet- és környezetvédelmi foglalkozásokon.
Az oktatás során egyebek közt bemutatták a fiataloknak a természetvédelmet, megismerhették az állatvédelmi törvényeket, azt, hogy milyen pusztításokat végez az ember, és hogyan lehet azt elkerülni. “Ha valaki a programban részt vett, olyan gondolkodást kaphatott, hogy valódi Zöld Járőrré lett, és olyan természetbarát szemléletet sajátíthatott el, amely az élete során a környezete előnyére válik” – hangsúlyozta a szakember.
A programot a lehetőségek szerint folytatják. Így ha őszre megjelenik a következő hasonló jellegű pályázat, ismét beadják. A következőkben a tervek szerint szélesítenék a résztvevők körét, és talán sikerül minden helyi iskolához eljutni – tette hozzá Veprik Róbert.

Előző sztori

Nyári ludak költenek a Szegedi Vadasparkban

Következő sztori

Csillagászati előadások és űrdiszkó – A Nap Napja