Sport

SZVSE: Az egyik szem sír, a másik nevet

SZVSE: Az egyik szem sír, a másik nevet

2009. május 4., hétfő
SZVSE: Az egyik szem sír, a másik nevet

A SZVSE felnőttcsapata nyerhető mérkőzést adott döntetlenre a labdarúgó megyei I. osztály hétvégi fordulójában, az ifik viszont továbbra sem ismernek kegyelmet: alaposan kitömték a Röszkét. A nagycsapatra szerdán embert próbáló feladat vár: az NB II-es Makót fogadják kupameccsen!

A labdarúgó megyei I. osztályban vasárnap a szintén a középmezőnyhöz tartozó Röszkét látták vendégül Gyálaréten a szegedi vasutasok.

Sahin-Tóth Dezső

együttese győzelme esetén megelőzhette volna a tabellán az aktuális riválist, ám bár nem sok hiányzott a fiúknak a három pont begyűjtéséhez, végül be kellett érniük az iksszel. Mindez azt jelenti, hogy a Tiszasziget vereségével egy helyet sikerült előrelépni: az SZVSE-Gyálarét hat fordulóval a pontvadászat vége előtt a 10. helyen tanyázik 26 megszerzett bajnoki ponttal. De hogy látta a Röszke elleni derbit a vezetőedző? „Sok problémával küzdöttünk a hétvégén, hiszen a sérülések, eltiltások és ballagások miatt mindösszesen 12 hadra fogható játékosom maradt. Ezzel együtt rendkívül motiváltan futballoztunk, különösen az első félidőben, remekül küzdöttek a srácok, végre a szebbik arcát mutatta a gárda. Helyzeteket alakítottunk ki, melyek közül egyet értékesíteni is tudtunk, így előnnyel vonulhattunk a pihenőre. A második félidőben elkerülhető gólt kaptunk, de mentünk előre, rúgtunk két kapufát, kihagytunk több lehetőséget, így be kellett érnünk a döntetlennel. Úgy érzem, két pontot benne hagytunk ebben a találkozóban" - nyilatkozta Sahin-Tóth Dezső, aki elmondta: önmagához képest mindenki remek teljesítményt nyújtott, de külön kiemelendő és megsüvegelendő

Virág

és

Szigeti

játéka. A vasutasok szerdán 17 órakor a magyar kupa megyei selejtezőjének 4. fordulójában az NB II-es Makóval játszanak - az előzetes hírekkel szemben végül Gyálaréten. Sahin-Tóth Dezső azt szeretné, ha ezen a mérkőzésen bátran futballoznának tanítványai, s megmutatnák tudásukat, tehetségüket az esélyesebb Maros-partiakkal szemben. „Semmiképpen sem megyünk feltartott kézzel a pályára, úgyhogy ígérhetem a makóiaknak: nem adjuk olcsón a bőrünket. Bízom benne, hogy sikerül megszorítanunk a vendégeket" - így a mester. Ami a SZVSE ifjúsági együttesét illeti, a listavezető fiatalok ismét győztek a megyei I. osztályban: tíz góllal verték a Röszkét. A vasutasok 62 ponttal állnak az első helyen, a második Sándorfalva 54, a harmadik Kiszombor 52 pontos, az előny tehát tetemesnek mondható. A SZVSE-Gyálarét felnőttcsapata a megye I. 25. fordulójában vasárnap 17 órakor a tabellán kettővel mögötte álló Tápé vendégeként szerepel.

A labdarúgó megyei I. osztály 24. fordulójában: SZVSE-Gyálarét - Röszke 1-1 (1-0).

Gyálarét, 100 néző. Vezette: Czirbuly. SZVSE-Gyálarét: Udvari - Ágoston (Vér), Rabi, Simon, Vígh, Hegyesi Zs., Zsikó, Virág, Szigeti, Bogdán, Szabados. Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán. Röszke: Földesi - Tóth D., Tóth I., Kovács, Laczi Z. (Szalma), Frank, Laczi N., Tanács, Provits (Farkas), Balogh (Takács), Pécsek. Edző: Berki István. Gólszerzők: Zsikó (10'), ill. Farkas (62').

A megyei I. osztályú ifjúsági bajnokság 24. fordulójában: SZVSE-Gyálarét – Röszke 10-0 (5-0).

Gyálarét, vezette: Laurovics. SZVSE-Gyálarét: Iváncsics – Kis T., Csobán, Cseh, Magony, Fábián, Strack, Lukács T., Pavelka, Pál R. (Kozma L.), Muhi (Mészáros G.). Vezetőedző: Fülöp László. Gólszerzők: Magony, Fábián, Strack, Kozma 2-2, Lukács, Pavelka.

110 év

A szegedi labdarúgás 110. születésnapját nagyszabású ünnepséggel köszönti a SZEGEDma.hu internetes újság és a Kék-Fekete Diszkoszvető Szponzori Kör. Az első szegedi labdarúgócsapat Szegedi Kerékpárosok és Testgyakorlók Köre néven 1899. május 22-én lépett a nyilvánosság elé, erre emlékezünk a száztizedik évfordulón, 2009. május 22-én (pénteken). A program 16 órakor koszorúzással veszi kezdetét az Aranycsapat szobránál, majd 16.45-kor a szegedi futball 110 évéből nyílik kiállítás a megyeháza (Rákóczi tér 1.) aulájában. 17 és 18 óra között ünnepi műsorra kerül sor a megyeháza dísztermében, ahol egyéb meglepetések mellett bemutatjuk Vitos György „110 éves szegedi futballhistória (1899-2009)” című, új kötetét, illetve díjakat adunk át. A szervezők kérik, aki bármilyen tárgyi emlékkel, dokumentummal segíteni tudja a tárlatot, jelentkezzen a diszkoszveto@gmail.com e-mail címen vagy a 30/4868424-es telefonszámon! A szegedi labdarúgás minden barátját szeretettel várja a SZEGEDma.hu és a Kék-Fekete Diszkoszvető Szponzori Kör május 22-én!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.