Orbán: Felszabadítani az ország energiáit

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország problémája abból ered, hogy a 2002 óta egymást váltó szocialista kormányok „felrúgták a rendszerváltás egyik legfontosabb egyezségét”: külföldi hitelt vettek fel politikai haszonszerzés, jóléti kiadások fizetése céljából – mondta Orbán Viktor azon a rendezvényen, amelyen a Fidesz „Igen, Magyarország többre képes!” című programját mutatták be – olvasható az mno.hu-n.

A legnagyobb ellenzéki párt elnöke megjegyezte, hogy egész Európának szembe kell néznie a munkanélküliséggel. „Jó hír, hogy Európa kormányai megtalálták a megoldást, rossz hír, hogy a jelenlegi magyar kabinet nincs köztük” – jelentette ki Orbán, hozzátéve, hogy 1990 óta 1,5 millió munkahely szűnt meg hazánkban, ebből félmilliót sikerült újrateremteni.

A polgári kormány miniszterelnöke úgy látja, hogy „Magyarországnak ezért egymillió munkahelyre van szüksége ahhoz, hogy minden nyavalyája és makrogazdasági problémája eltűnjön” – olvasható az mno.hu beszámolójában. A Fidesz elnöke megjegyezte, hogy a Bajnai-kormány tevékenységének köszönhetően várhatóan kétszázezer munkahely fog megszűnni. „Európában egyedül ez a kabinet próbálkozik megszorításokkal” – jelentette ki. Ezért a június 7-i választás legfontosabb tétje az, hogy meg tudjuk-e védeni az országot – mondta Orbán. „Meg kell állítani a kormányt” – közölte.

Egy maréknyi milliárdos áll szemben a néppel

A válság után a világ meg fog változni. Az államok nem engedhetik gyeplő nélkül a lovakat, más lesz a politika és a gazdaság viszonya – hangsúlyozta a Fidesz elnöke. Orbán kijelentette: föl fogják szabadítani az ország elnyomott energiáit. Szabadabb életet teremtenek, mint a szocialisták, az új irány maga a szabadság – tette hozzá. Orbán úgy vélte, napjainkban egy kormányt bojkottálni azt jelenti, hogy el kell menni szavazni. „Csak így lehet rávenni őket, hogy hagyják abba, amit csinálnak.” A Fidesz elnöke úgy látja: maréknyi milliárdos áll szemben az egész országgal, s napról napra tönkreteszi azt. A pártelnök végezetül kijelentette, hogy június 7-én feltétlenül el kell menni szavazni.
A teljes cikk az mno.hu-n itt olvasható

Default thumbnail
Előző sztori

Bajnai beszólt, majd bocsánatot kért

Default thumbnail
Következő sztori

Csütörtök: Lovász Irén szerelmes virága

Legutóbbi hasonló cikkek