Közélet

Orbán: Felszabadítani az ország energiáit

Orbán: Felszabadítani az ország energiáit

2009. május 13., szerda
Orbán: Felszabadítani az ország energiáit

Magyarország problémája abból ered, hogy a 2002 óta egymást váltó szocialista kormányok „felrúgták a rendszerváltás egyik legfontosabb egyezségét": külföldi hitelt vettek fel politikai haszonszerzés, jóléti kiadások fizetése céljából - mondta Orbán Viktor azon a rendezvényen, amelyen a Fidesz „Igen, Magyarország többre képes!" című programját mutatták be - olvasható az mno.hu-n.

A legnagyobb ellenzéki párt elnöke megjegyezte, hogy egész Európának szembe kell néznie a munkanélküliséggel. „Jó hír, hogy Európa kormányai megtalálták a megoldást, rossz hír, hogy a jelenlegi magyar kabinet nincs köztük" - jelentette ki

Orbán

, hozzátéve, hogy 1990 óta 1,5 millió munkahely szűnt meg hazánkban, ebből félmilliót sikerült újrateremteni. A polgári kormány miniszterelnöke úgy látja, hogy „Magyarországnak ezért egymillió munkahelyre van szüksége ahhoz, hogy minden nyavalyája és makrogazdasági problémája eltűnjön" - olvasható az mno.hu beszámolójában. A Fidesz elnöke megjegyezte, hogy a Bajnai-kormány tevékenységének köszönhetően várhatóan kétszázezer munkahely fog megszűnni. „Európában egyedül ez a kabinet próbálkozik megszorításokkal" - jelentette ki. Ezért a június 7-i választás legfontosabb tétje az, hogy meg tudjuk-e védeni az országot - mondta Orbán. „Meg kell állítani a kormányt" - közölte.

Egy maréknyi milliárdos áll szemben a néppel

A válság után a világ meg fog változni. Az államok nem engedhetik gyeplő nélkül a lovakat, más lesz a politika és a gazdaság viszonya - hangsúlyozta a Fidesz elnöke. Orbán kijelentette: föl fogják szabadítani az ország elnyomott energiáit. Szabadabb életet teremtenek, mint a szocialisták, az új irány maga a szabadság - tette hozzá. Orbán úgy vélte, napjainkban egy kormányt bojkottálni azt jelenti, hogy el kell menni szavazni. „Csak így lehet rávenni őket, hogy hagyják abba, amit csinálnak." A Fidesz elnöke úgy látja: maréknyi milliárdos áll szemben az egész országgal, s napról napra tönkreteszi azt. A pártelnök végezetül kijelentette, hogy június 7-én feltétlenül el kell menni szavazni. A teljes cikk az

mno.hu-n itt

olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.