Sport

Labdarúgás: Újabb forduló a magyar kupában

Labdarúgás: Újabb forduló a magyar kupában

2009. május 26., kedd
Labdarúgás: Újabb forduló a magyar kupában
tiszavolanszolnok181
Szerdán 17 órai kezdettel újabb fordulóra kerül sor a labdarúgó magyar kupa Csongrád megyei selejtezőjében. A Tisza Volán SC az NB II-es Makó FC ellen játszik, míg a Csanytelek az Algyőt fogadja. A szegedi kék-feketéknél Baji Renátó bizonyíthatja: igazán univerzális labdarúgó.

Már csak a legjobbak maradtak állva – a négyes döntő következik a labdarúgó magyar kupa 2009/2010. évi kiírásának megyei selejtezőjében. Szerdán az elődöntőket rendezik. Kissé furcsa felhangot ad a meccseknek, hogy minden valószínűség szerint már mindegyik elődöntős a főtáblán érezheti magát – Csongrád megye három gárdát delegálhat, míg az NB II-es Makó alanyi jogon induló –, így a végső küzdelmeknek már leginkább csak presztízsszempontból lehet jelentőségük. A szerdán 17 órakor kezdődő megyei elődöntőkben az egyik ágon a megyei II. osztályú Csanytelek az NB III-as Algyő SK-t látja vendégül, aligha kell mondani, hogy a párharc esélyese az Alföld csoport egyik élcsapata.

Tóth Ákos

tanítványai minden bizonnyal könnyedén behúzzák majd az összecsapást. Ami a másik párost illeti, a szegedi Tisza Volán SC a Makó FC-t fogadja a Felső Tisza parti stadionban. Olyan megyei rangadóról van szó, mely – mondjuk ki őszintén – mindkét gárda hátán púp. A Maros-partiakra és a megyeszékhely alakulatára is fontos bajnoki meccsek várnak a következő hetekben, így hétvégén is. A Makó még harcban van a bronzéremért az NB II Keleti csoportjában, a Volán pedig a bennmaradásért küzd az NB III-ban, mindkettejük számára tehát hatalmas a tét. Nem úgy, mint a szerdai mérkőzésen. Így aztán teljességgel érthető, hogy a hírek szerint mindkét vezetőedző,

Buchholcz Gábor

és

Kolozsvári János

is tartalékolja, kíméli majd legjobbjait a sorsdöntő bajnoki(k)ra. Ettől függetlenül bizonyára remek kis meccset láthatnak majd azok, akik kilátogatnak a Szeged-pályára. „Azoknak adok majd játéklehetőséget a Makó ellen, akik eddig kevesebb bizonyítási lehetőséget kaptak, illetve szeretném élesben kipróbálni az U19/B és az U16 egy-két tehetségét is. A célunk, hogy játszunk egy jó kis meccset az NB II-es élcsapattal. A többiekkel gőzerővel készülünk a szombati, Újbuda elleni rendkívül fontos bajnokira. A hangulat remek a Kiskunfélegyháza legyőzését követően, kezd visszatérni az önbizalom is. Sajnos

Harmos Zsolt

és

Huszárik Zsolt

is kisebb izomfájdalomra, húzódásra panaszkodik, bízom benne, hogy mindketten harcra készek lesznek szombatra. Az Újbuda műfüvön fogad majd bennünket, így csütörtöktől rámegyünk a Felső Tisza part műfüvére” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a Szeged mestere.

Buchholcz Gábor a következő kezdőcsapatot tervezi pályára küldeni szerdán:

Erdei – Mészáros, Dargó, Udvari, Gerebicz – Vágó A., Szlobodnyik, Herczeg, Bárdosi – Török, Leal.

Csereként a fiatalok mellett rövid időre már

Beretka Péter

is beszállhat. Érdekesség, hogy mivel a kapuvédők közül

Vasas Gábor

nem szerepelhet (a Dorozsma színeiben már védett a kupában),

Czirják Tamás

pedig hivatalos elfoglaltság miatt hiányzik, a kispadon az a

Baji Renátó

ül majd kesztyűvel a kezén, aki bár hosszabb hálóőri múlttal rendelkezik, az utóbbi években már csatárként riogatja az ellenfeleket... A magyar kupa megyei elődöntőiről természetesen beszámolunk majd a SZEGEDma.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.