Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: Az Algyő nyerte a megyei derbit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

18Nem sikerült a bravúr: vereséget szenvedett Algyőn a Tisza Volán SC labdarúgócsapata. A második félidő közepén felcsillant az esély a pontszerzésre, ám egy tizenegyes mindent eldöntött. A Szeged sorsa az utolsó négy forduló eredményein múlik.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 26. fordulójának Algyő – Szeged mérkőzését élőben közvetítettük, alább olvashatják a krónikát, majd a további szombati eredményekről számolunk be.

Remek labdarúgóidőben mintegy 250-300 néző figyeli Algyőn az NB III Alföld csoport megyei rangadóját, a 4. helyezett hazaiak és a fordulót a 12. pozícióban kezdő Szeged küzdelmét. Az Algyő fehérben játszik, a Volán a hagyományos kék-fekete csíkos fölsőt, fekete nadrágot és sportszárat viseli. A vendégeknél a három meccsre eltiltott Buchholcz Gábort Halkó Pál helyettesíti a kispadon.  A szegediek kezdőcsapata: Czirják – Buzási, Boldizsár, Vida, Grünwald – Dargó, Udvari, Szilágyi, Baji R. – Szabó T., Kazi.

5. perc: Ahogy mondani szokás, tapogatózó játékkal indult ez a mindkét gárda számára roppant fontos összecsapás. Az Algyő a bajnoki címre hajt, a Volán a kiesőzónából igyekszik menekülni, így  mindenképpen pontot szeretne szerezni.
6. perc: Így viszont nem lesz egyszerű, hiszen megszerezte a vezetést a vendéglátó. Történt, hogy jobbról, az oldalvonal mellől szabadrúgást végezhettek el a fehérek, a magasan befelé ívelődő labdát azonban teljesen elnézte az egész szegedi hátsó alakzat: kapus és védők egymásra vártak, Kothencz pedig köszönte szépen, s kihasználva a szerencsétlenkedést a Volán hálójába bólintott; 1-0.
16. perc: Előnye tudatában nyugodtan szövögeti támadásait az Algyő. Egy kisebb lehetőség adódott a hazaiak előtt az utóbbi időszakban, ám Czirjáknak sikerült mentenie, miután a balösszekötő kicsit hosszan szöktette magát. A Volán mezőnyben egyenrangú ellenfél, de a kapura egyelőre teljességgel veszélytelen.
24. perc: Tóth Ákos rutinos együttese egyre inkább ráerőlteti akaratát a szegediekre. A mezőnyfölény még nem érett újabb góllá, de nem sokon múlott: az első találathoz hasonlóan jobbról szállt befelé egy szabadrúgás, Czirják a vonalon maradt, ám a hazaiak támadója ezúttal kapu mellé fejelte a játékszert.
31. perc: Egyértelműen jobb az Algyő, de előnyét nem tudta növelni. A hazaiak pontrúgásai komoly gondot jelentenek a szegedi védelemnek: Vidáék egészen egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a középre ívelt labdákkal, hiába készültek rengeteget a rögzített helyzetek hárítására. Az imént balról szállt befelé veszélyesen a játékszer egy szabadrúgást követően, kavarodás támadt a Volán tizenhatosán belül, de a védelem végül tisztázott.
36. perc: Egy újabb szabadrúgás utáni védelmi hibát már nem úszott meg a Szeged: Pálinkóról pattant a hálóba a labda; 2-0.
45. perc: A félidő vége is hazai fölényt hozott, a Szeged egyáltalán nem tudott kibontakozni. Nem is csoda, hogy Halkó Pál az összes cserejátékost elküldte melegíteni a 40. perc táján…
46. perc: Megkezdődött a második játékrész. A vendégek két helyen változtattak: Buzási helyett Mészáros lépett a pályára, míg Dargót Huszárik váltotta. Ősszel Szegeden az Algyő 0-2-ről egyenlített, most a Volánnak hasonló bravúrra van szüksége, hogy pontot szerezzen. Rossz hír, hogy az egyik közvetlen rivális, az Újbuda hazai pályán legyőzte az Orosházát.
47. perc: Az első lépést megtette a Volán, bár ehhez az algyőiek segítségére is szüksége volt: a frissen beállt Huszárik beadását a menteni igyekvő Pálinkó a saját hálójába fejelte; 2-1.
58. perc: Teljesen más felfogású szegedi együttest láthat a közönség a második félidőben. Nagy kérdés, Halkó Pál mit mondhatott a félidőben a srácoknak, illetve hogy ha így tudnak és mernek focizni, miért nem ezt az arcukat mutatták az első felvonásban. Veszélyesebben játszanak a kék-feketék, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A megyeszékhelyről érkezett szurkolókban ettől függetlenül feléledt a remény.
63. perc: Egyre nagyobb iramú, küzdelmesebb a mérkőzés, az Algyő is felvette a kesztyűt. Mezőnyjáték folyik, a kapuk azonban nem forognak veszélyben.
68. perc: Szilágyi helyett Szlobodnyikot küldte be a szegedi vezetőedző. Hatalmas algyői helyzet maradt ki: Boldizsár hibáját Czirják hozta helyre.
70. perc: Ezúttal már Czirják sem tudott menteni… Boldizsár küzdött ellenfelével a tizenhatos vonalánál, az algyői játékos a földre huppant, a bíró pedig a tizenegyespontra mutatott. A megítélt büntetőt Kothencz értékesítette; 3-1.
72. perc: Úgy tűnik, szerencsére nem roppant össze a Volán. A vendégek nem sokkal a tizenegyesgól után visszajöhettek volna a meccsbe, de egy szabadrúgás után gyönyörűen visszafejelt labdát Vida egy lépésre az algyői kaputól nem talált el. Ordító lehetőség maradt kihasználatlanul!
83. perc: Jó iramú, lüktető mérkőzést élvezhet a közönség – már amelyik része élvezi. A szegedi érzelmű drukkerek már az utolsó négy fordulóra készülhetnek, hiszen ott dől el, hogy sikerül-e biztosítania a Volánnak NB III-as tagságát. Az Újbuda sajnos megelőzte Huszárikékat, reméljük, az Izsák holnap nem gyűjti be a három pontot az Érd ellen, különben… Különben, de ezt ne is írjuk le. Időközben Szabó Tamás szépíthetett volna, de miután elhúzta a labdát a kapus mellett, elcsúszott. A télen Dorozsmáról érkezett tehetséges fiatal támadó minden meccsen óriásit küzd, de a góllövés egészen egyszerűen nem akar neki összejönni.Úgy látszik, ez (eddig) egy elátkozott tavasz…
90. perc: A játékvezető véget vetett az összecsapásnak. Az Algyő megérdemelten verte meg a Volánt, így továbbra is versenyben maradt az aranyéremért. A kék-feketék második félidei elszántsága nem tudta kompenzálni az első negyvenöt perc bátortalanságát.
Jövő szombaton sorsdöntő találkozó vár a Volánra: a Kiskunfélegyháza látogat Szegedre, s a győzelem kötelező!
Előtte még pénteken a Tisza-parti labdarúgás 110. születésnapját köszöntjük: a SZEGEDma.hu és a Kék-Fekete Diszkoszvető Szponzori Kör minden kedves szurkolót szeretettel vár a megyeházára (Szeged, Rákóczi tér 1.) 16.45-től.

Értékelések: Két félidő, két Volán

A SZEGEDma.hu-nak Halkó Pál és Buchholcz Gábor is értékelte a találkozót. “Az első félidőben jobban játszott az Algyő, de meg kell mondanom, nagy lendületet adott a hazaiaknak az első góljuk, mely véleményem szerint szabálytalan körülmények között esett: Kothencz két kézzel belökte a kapuba Dargót, így maradhatott annyira egyedül. Fordulás után egységesebben és veszélyesebben játszottunk, akár meg is fordíthattuk volna a találkozót, ám rosszul bántunk a lehetőségekkel, az ellenfél pedig ki tudta használni újabb védelmi megingásunkat” – mondta Halkó.

A kispadtól három meccsre eltiltott Buchholcz is a Volán két különböző arcát emelte ki. “Nemcsak rosszul, de sajnos akaratgyengén is futballoztunk az első negyvenöt percben, akár öt-hat játékost le lehetett volna cserélni a szünetben, ha a szabályok lehetővé tennék ezt. Kaptunk két potyagólt, ráadásul megint pontrúgásból, amire olyan sokszor felhívtuk már a fiúk figyelmét. A második játékrészben már sokkal jobban teljesítettük, Huszárik beállítása lendített a csapaton, ám természetesen még réződik rajta a hosszú kihagyás. Összességében elmondhatom, a rutinos Algyő két góllal mindenképpen jobb volt ma nálunk, megérdemelten győzött. Most már nincs más választásunk, jövő szombaton meg kell vernünk a Kiskunfélegyházát, totális támadófutballt kell játszanunk” – nyilatkozta Buchholcz.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 26. fordulójában:

Algyő SK – Tisza Volán SC 3-1 (2-0). Algyő, 300 néző.
Tisza Volán SC: Czirják – Buzási (Mészáros), Boldizsár, Vida, Grünwald – Dargó (Huszárik), Udvari, Szilágyi (Szlobodnyik), Baji R. – Szabó T., Kazi. Megbízott edző: Halkó Pál.

Újbuda TC – Orosháza FC 4-3
Monori SE – Hódmezővásárhelyi FC 0-0

A megyei I. osztály 26. fordulójában:

Csongrád – Röszke 5-0
Kiszombor – Kistelek 2-2

A megyei II. osztály 26. fordulójában:

Tömörkény – Makó FC II. 2-4
Apátfalva – Csanytelek 1-1
UTC – Csanádpalota 2-1
Fábiánsebestyén – Zsombó 2-2
Székkutas – Deszk 7-1

A megyei III. osztály 22. fordulójában:

Cartel Balástya – Öttömös 1-0
IKV Alsóváros – Zákányszék 4-2
FK 1899 Szeged – Kübekháza 9-1

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Itt szavazhat a MOL-Pick Szeged négy játékosára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

A BL-szezon legjobbjait keresik.

Tovább olvasom

Sport

A Szeged videóelemzője szerint a magyar foci technikásabb, mint az ír

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Paul Ceusan, a Szeged-Csanád GA asszisztensedzője és videóelemzője a napokban hosszabbított szerződést a Tisza-parti klubbal. A 37 esztendős román szakember korábban Írországban dolgozott utánpótlásedzőként, többek között az ott szerzett tapasztalatairól, szakmája kihívásairól és a Szeged-Csanád GA fejlődéséről beszélgettünk vele. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Kiderült, hogy mikor indul újra a kézilabda-bajnokság

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke az M4 Sportnak adott interjúban jelentette be, szeptember 6-án rajtol majd a magyar bajnokság. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál