Idén is Operettfalu lesz Kübekháza

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is megrendezik az Operettfalu-Kübekháza elnevezésű programot, miután lezárult a támogatói jegyek árusítása és az összegyűlt pénz alapján az önkormányzat az esemény megtartása mellett döntött.

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere az MTI-nek pénteken elmondta: a pénzhiány miatt a program megrendezéséhez idén az emberek segítségére volt szükség, ezért az önkormányzat támogatói jegyeket bocsátott ki, hogy felmérje, mekkora igény van az Operettfalura.
Bár a bevételi tervek 2,5 millió forintról szóltak, végül úgy döntöttek, a péntek délre összegyűlt 2,3 millió is elég lesz ahhoz, hogy ne maradjon el a fesztivál. Tavaly, miután a remélt támogatások nem teljesültek, a település nem tudta megrendezni a neves programot.
A fesztivál idén tizedik születésnapját ünnepli. Kübekháza polgármestere szerint a helyiek, és az operát kedvelő közönség mellett a művészek is nagyon elhivatottak, legtöbbjük csak a szokásos honorárium felét kéri az előadásért, és a produkció munkatársai közül is többen csak az egyharmad gázsit veszik fel.
Július utolsó szombatján tehát ismét felcsendülnek a dél-alföldi településen a népszerű operett-melódiák. Az előadói szerződéseket ugyan csak hétfőn írják alá, de az előzetes egyeztetések alapján Kübekházára jön és a többórás gálaesten fellép Oszvald Marika, Pitti Katalin, Benkóczy Zoltán, Teremi Trixi, Bozsó József, Jankovics József, Boncsér Gergely és Nagy Ibolya, a váci szimfonikusok lesznek a közreműködők és lesz egy operett tánckar is. A faluba több tízezer vendéget várnak.
A hatmillió forintba kerülő produkció egyébként teljesen települési önerőből és a támogatók, lakosok segítségéből valósul meg. Ezt kiegészíti, hogy az ingyenes rendezvény VIP-szektorába árulnak majd néhány jegyet is – tette hozzá Molnár Róbert.

Default thumbnail
Előző sztori

Nem lehetett meglepni a Veszprémet

Következő sztori

Örökségvédelmi stop – módosító indítvány lesöpörve!

Legutóbbi hasonló cikkek