Fantasztikus FK: Tizenegyes a századikon

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fkcsongrad25A labdarúgó megyei III. osztály 20. fordulójának szombati mérkőzésén valósággal kiütötte a Csongrád TSE Öregfiúk gárdáját az FK 1899 Szeged. A feljutásra törő kék-feketék méltón ünnepelték fennállásuk századik hivatalos összecsapását.

Ünnepre készültek szombat délután a Felső Tisza parti stadionban az FK 1899 Szeged vezetői, játékosai és szurkolói: a klub történetének századik hivatalos mérkőzését játszották a kék-fekete legények. A hátsó régióhoz tartozó ellenfél, a Csongrád TSE Öregfiúk dolgát némiképp megkönnyítette a túl szigorú sípmester az elmúlt fordulóban, a Szegváron kiállított Hüvös Gábor játékos-edző ugyanis ezúttal csak a pálya széléről, nem pedig a védelem tengelyéből irányíthatta övéit. Mint később kiderült, jól sikerült pótolni a hiányzót, ráadásul a középső védő nemcsak remekül takarított, de meg is zörgette a látogatók hálóját…
Az ünnepi hangulatot emelte szegedi futball legendája, Nemes Pista bácsi jelenléte, aki részt vett a találkozót megelőző csapatfotózáson, majd rendkívül megható beszédet mondott az öltözőben, s a kezdőrúgást is ő végezte el.

Maga a kilencven perc azután tulajdonképpen egyfajta gálamérkőzéssé alakult, hiszen a gyengécske Csongrád nem tudott érdemi ellenállást kifejteni. Már az első félidőben négygólos előnyre tettek szert a mintegy száz néző – köztük a lelkes ultrák, illetve az őket FK-mezben támogató két liverpooli drukker  – által buzdított hazaiak, fordulást követően pedig újabb hetet rámoltak be az „öregfiúknak”. Az FK egyre-másra alakította ki a lehetőségeket, melyeket ezen a napon jó százalékkal tudott kihasználni. Hüvös Gábor valamennyi játékosnak lehetőséget adott, s a fiúk éltek is a bizalommal.

Holecska Norbert a klub történetének első klasszikus mesterhármasát jegyezte, de Hulánszky Csaba is háromszor köszönt be a vendégek portásának. Érdekességként meg kell továbbá említeni, hogy a szegedi klub elnöke, Havas Péter első gólját szerezte kék-fekete színekben: egy jogosan megítélt büntetőt értékesített.

Valóban ünnepi hangulat lengte be szombat délután a Szeged-pályát, s az FK-szurkolók, -játékosok, -vezetők még sokszor száz mérkőzést kívántak maguknak, remélhetőleg minél több sikerrel.

Az egyetlen rossz hír, hogy Ács Sándor megsérült, de – fejezte ki reményét Havas Péter – talán a Pusztamérges elleni rangadón ott lehet a pályán. Az elnök elmondta portálunknak: a tavasszal szárnyaló Pusztamérgessel szembeni idegenbeli teszt rendkívül nehéznek ígérkezik, de igyekeznek sikerrel venni azt az akadályt is.

Ami a pontvadászatot illeti, mint arról tegnap beszámoltunk, a Pusztamérges idegenben verte 4-1-re az IKV Alsóvárost, azonban mivel a Cartel Balástya elleni győzelmüket a CSLSZ egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt 3-0-s vereségre módosította, egyre inkább úgy tűnik, hogy a listavezető Algyő II. mögött a Szatymaz és az FK 1899 Szeged döntheti el a második hely sorsát.

A labdarúgó megyei III. osztály 20. fordulójában: FK 1899 Szeged – Csongrád TSE Öregfiúk 11-0 (4-0).
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Halász, Havas, Meszes, Fodor, Lednitzky, Burzon, Hulánszky, Ács, Holecska, Joszt. Cserék: Túróczi, Murányi, Kránicz, Majoros, Bacsó, Vozár, Becsei. Játékos-edző: Hüvös Gábor.
Gólszerzők: Holecska és Hulánszky 3-3, Túróczi 2, Havas, Meszes, Majoros.
Sárga: Burzon.

Előző sztori

A Balkán kapuja

Következő sztori

Fidesz-kampánynyitó: „Elég volt!”