Kultúra

Bodzaszüret Ópusztaszeren

Bodzaszüret Ópusztaszeren

2009. május 18., hétfő
Bodzaszüret Ópusztaszeren

Május 16-án bodzaszüretet tartottak Ópusztaszeren. Az érdeklődők az Emlékparkban megkóstolhatták a bodzavirág szörpöt, és a készítés fortélyait is elleshették, valamint számos színes program mutatta meg a bodza ezer arcát.

A torokfájósoknak teát kaphattak a szárított virágból, de a kemencében sült folyóspite is bodzavirággal készült ezen a napon. Az érdeklődők bodzamuzsikát is fabrikálhattak, Régen a bodzabokrokkal tanyák mellett, úton-útfélen összetalálkozhatott az arra járó, s a vadon termett növény hasznát vette, ha éppen szüksége volt rá. Bogyójából lekvárt főzött, virágjából gyógyteát készített, szárából furulyát faragott. Volt még alföldi tekerő- és dudamuzsika, az ínyenceknek hagyományos kemencés étkek, háziasszonyoknak csigacsináló és nagymosás a mosógép előtti korból, a dolgosabbaknak kapa, kasza, morzsolás, vízhúzás; állatbarátoknak mangalica, racka, liba, kacsa, tyúkok. Szatócsbolt, gyógynövény-gyűjtés és -szárítás, régi tanyák, kemencés szobák, mázolt padlók - mind a régi bodzaszüreteket idézték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.