Közélet

Az ellenzék tudja, mit kell tennünk most

Az ellenzék tudja, mit kell tennünk most

2009. május 15., péntek
Az ellenzék tudja, mit kell tennünk most
sajtaj16

Munkaebéddel egybekötött sajtótájékoztatóra invitálta a pénteki szegedi közgyűlésen szünetében a média munkatársait Bodó Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője és Kalmár Ferenc, a KDNP országos alelnöke, szegedi frakcióvezetője. A két politikus - stílszerűen - a Szeged Étteremben egy tál magyaros gulyás mellett az MSZP kampánykérdésére - Mit kell tennünk most? - adta meg a választ.

Az elmúlt vasárnapi pécsi polgármester-választás eredményeit üzenetértékűnek nevezte

Bodó Imre

. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint az, hogy a jobboldal jelöltje,

Páva Zsolt

a hagyományosan baloldali beállítottságú városban verte tönkre az MSZP egyik erős emberét,

Szili Katalint

, egyértelműen bizonyítja: a magyar társadalom döntő többségének elege van a szocialista - szabad demokrata kormány tevékenységéből.

Botka László

szegedi polgármester most hiába barátkozik 200 kilométeren túli fideszes polgármesterekkel, a debreceni Kósa Lajossal vagy a frissen megválasztott Páva Zsolttal, a csongrádi megyeszékhelyen élők pontosan tudják, hogy városuk vezetője

Gyurcsány Ferenc

, illetve újabban Bajnai Gordon hű embereként komoly szerepet vállalt a megszorításokban és abban, hogy Magyarország a régió vezető országából az utolsó helyre csúszott vissza - tette hozzá a KDNP szegedi frakcióvezetője. Kalmár Ferenc szerint Botka László bármit is tesz, nem vetheti le magáról az MSZP-s jelmezt. Álságosnak nevezte azt a viselkedést, hogy a szegedi polgármester országgyűlési képviselőként megszavazza a 13. havi nyugdíj eltörlését és az egyéb elvonásokat, majd hazatér a Tisza partjára, s eljátssza az atyáskodó, települését folyamatosan fejlesztő vezetőt. „Mi tudjuk a választ az MSZP kampánykérdésére, hogy mit kellene tennünk most!" - folytatta a frakcióvezető: az ország előrehozott választásokért és hiteles kormányért kiált. Bodó Imre felhívta a figyelmet, Botka László mellett a másik szegedi szocialista országgyűlési képviselő, a Bajnai-kormányzatban ismét államtitkári szerepet betöltő Ujhelyi István is komoly szerepet játszik az ország mélyrepülésében. A fideszes honatya a már említett szocialista kampánykérdésre adott kreatív ellenzéki válaszokat tartalmazó plakátokat mutatott be a sajtótájékoztató végén. „El lehet költözni" - idézte az egyik felirat a nemrégiben megbukott kormányfőt - Bodó szerint azoknak kellene követniük a gyurcsányi útmutatást, akik ebbe a helyzetbe juttatták Magyarországot. A szegedi közgyűlés pénteki ülésének összefoglalóját szombat délelőtt olvashatják portálunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.