Az ellenzék tudja, mit kell tennünk most

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sajtaj16


Munkaebéddel egybekötött sajtótájékoztatóra invitálta a pénteki szegedi közgyűlésen szünetében a média munkatársait Bodó Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője és Kalmár Ferenc, a KDNP országos alelnöke, szegedi frakcióvezetője. A két politikus – stílszerűen – a Szeged Étteremben egy tál magyaros gulyás mellett az MSZP kampánykérdésére – Mit kell tennünk most? – adta meg a választ.

Az elmúlt vasárnapi pécsi polgármester-választás eredményeit üzenetértékűnek nevezte Bodó Imre. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint az, hogy a jobboldal jelöltje, Páva Zsolt a hagyományosan baloldali beállítottságú városban verte tönkre az MSZP egyik erős emberét, Szili Katalint, egyértelműen bizonyítja: a magyar társadalom döntő többségének elege van a szocialista – szabad demokrata kormány tevékenységéből.

Botka László szegedi polgármester most hiába barátkozik 200 kilométeren túli fideszes polgármesterekkel, a debreceni Kósa Lajossal vagy a frissen megválasztott Páva Zsolttal, a csongrádi megyeszékhelyen élők pontosan tudják, hogy városuk vezetője Gyurcsány Ferenc, illetve újabban Bajnai Gordon hű embereként komoly szerepet vállalt a megszorításokban és abban, hogy Magyarország a régió vezető országából az utolsó helyre csúszott vissza – tette hozzá a KDNP szegedi frakcióvezetője. Kalmár Ferenc szerint Botka László bármit is tesz, nem vetheti le magáról az MSZP-s jelmezt. Álságosnak nevezte azt a viselkedést, hogy a szegedi polgármester országgyűlési képviselőként megszavazza a 13. havi nyugdíj eltörlését és az egyéb elvonásokat, majd hazatér a Tisza partjára, s eljátssza az atyáskodó, települését folyamatosan fejlesztő vezetőt.

„Mi tudjuk a választ az MSZP kampánykérdésére, hogy mit kellene tennünk most!” – folytatta a frakcióvezető: az ország előrehozott választásokért és hiteles kormányért kiált.

Bodó Imre felhívta a figyelmet, Botka László mellett a másik szegedi szocialista országgyűlési képviselő, a Bajnai-kormányzatban ismét államtitkári szerepet betöltő Ujhelyi István is komoly szerepet játszik az ország mélyrepülésében. A fideszes honatya a már említett szocialista kampánykérdésre adott kreatív ellenzéki válaszokat tartalmazó plakátokat mutatott be a sajtótájékoztató végén. „El lehet költözni” – idézte az egyik felirat a nemrégiben megbukott kormányfőt – Bodó szerint azoknak kellene követniük a gyurcsányi útmutatást, akik ebbe a helyzetbe juttatták Magyarországot.

A szegedi közgyűlés pénteki ülésének összefoglalóját szombat délelőtt olvashatják portálunkon.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Egészségnap a hipermarketekben

Default thumbnail
Következő sztori

Pályázatot nyújt be Szeged árvízvédelmi rendszere felújítására

Legutóbbi hasonló cikkek