Közélet

Az eddigieknél is komolyabb együttműködés Csongrád és Temes megye között

Az eddigieknél is komolyabb együttműködés Csongrád és Temes megye között

2009. május 19., kedd
Az eddigieknél is komolyabb együttműködés Csongrád és Temes megye között

Szegeden járt Constantin Ostaficiuc elnök

mr

A Triplex Ipari Park és közös pályázatok benyújtása volt a témája annak az informális megbeszélésnek, amelyre Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke hívta meg a romániai Temes megye elnökét. Constantin Ostaficiuc és vendéglátója egyaránt eredményesnek nevezte a tárgyalást - tájékoztat a Csongrád Megyei Közgyűlés sajtószolgálata.

A kisebb léptékű pályázatok mellett nagyobb, komolyabb lehetőségeket is próbál ezentúl kihasználni Csongrád és Temes megye közösen. Erről a mai informális megbeszélésen határozott

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés és

Constantin Ostaficiuc

, Temes megye elnöke. Döntöttek arról is, hogy a két megye szorosabbra fűzi kapcsolatát és nem csak a DKMT Eurorégiós Együttműködés keretein belül dolgoznak együtt. Minkét fél érdekelt például a Maros-híd újjáépítésében Csanád és Magyarcsanád viszonylatában, valamint a bicikliút megépítésében Csanádtól Nagyszentmiklósig. A testvérmegyék közötti megbeszélésen szó volt a hármashatár térségében tervezett Triplex Ipari Parkról is. Úgy döntöttek: a két megye közösen készítteti el a komplexum megvalósíthatósági tervét. Román oldalon rendezték az érintett földterületek tulajdoni viszonyát, és a tervek szerint két héten belül megegyezhetnek további részletekről is, így az ütemezésről, a felelősség- és a feladatmegosztás kérdéséről. A tárgyaláson mindezek mellett szó volt intézmények közötti együttműködésekről és turisztikai kiadványok cseréjéről is - tudatja a sajtóközlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.