Közélet

A kereszténydemokraták az anyák mellett

A kereszténydemokraták az anyák mellett

2009. május 8., péntek
A kereszténydemokraták az anyák mellett
kdnpsajtaj

A családtámogatási rendszer tervezett csorbításai - a gyes és a gyed folyósításának két évre csökkentése - az anyák szabad választási lehetőségét veszik e és alkotmányos kérdéseket is felvetnek - hangzott el többek között a KDNP pénteki sajtótájékoztatón a párt Victor Hugo utcai székházában.

A KDNP szegedi frakcióvezetője,

Kalmár Ferenc

szerint egy igazi államférfi krízishelyzetben is képes az országa jövőjével, a legifjabb generációkkal törődni, de ma Magyarországon a családok olyan fokú sarcolása folyik, ami halmozottan növeli majd a terheket, még tovább fokozva a demográfiai problémákat: elöregedő társadalom, gyermekvállalási kedv csökkenése. Mivel az óvodák hároméves kortól veszik csak fel a gyereket, a gyes és gyed pedig a tervezett szerint csak kétéves korig járna, az anyák és az önkormányzatok is komoly kényszerhelyzetbe kerülhetnek. Épp ezért a KDNP támogatja

a vasárnapi Kossuth téri babakocsis tüntetést

.

Megszűnik az anyák szabad választása

Körmendi Mária,

a KDNP elnökségi tagja elmondta, hogy az anya szabad választását akadályozzák meg, miszerint visszamenjen dolgozni vagy maradjon otthon. A kényszerhelyzet ugyanis már nem választási lehetőség.

Polner Eörs,

a párt szegedi elnöke a korszerűtlen, retrográd és elhibázott Bajnai-programot alkotmánysértőnek is nevezete, hiszen szerinte az intézkedés ellentétes az Alkotmány 66 § 2. bekezdésével, mely szerint az államnak kötelessége biztosítania az anyák támogatását. Polner szerint igenis van más megoldás, mint a szociális ellátások drasztikus nyirbálása. A magyar GDP 92 %-át 24 multinacionális cég teszi ki. Ezek cégek azonban a munkavállalók bérének mindössze 15 %-át, a teljes állami adóbevételnek pedig csak a 38%-át adják. És míg a reálbérek 0,7 %-kal növekedtek, addig a multik 23%-kal gyarapították profitjukat. Ezeken a szörnyű aránytalanságokon ha egy kormány merne végre változtatni, akkor nem a családok háta görbülne tovább. Sajnos ebben a helyzetben

Botka László

, Szeged polgármestere sem a választóinak, a szegedi családok érdekeit képviseli, hanem fegyelmezett pártkatonaként asszisztál a nemzetromboló döntésekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.