A kereszténydemokraták az anyák mellett

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kdnpsajtajA családtámogatási rendszer tervezett csorbításai – a gyes és a gyed folyósításának két évre csökkentése – az anyák szabad választási lehetőségét veszik e és alkotmányos kérdéseket is felvetnek – hangzott el többek között a KDNP pénteki sajtótájékoztatón a párt Victor Hugo utcai székházában.

A KDNP szegedi frakcióvezetője, Kalmár Ferenc szerint egy igazi államférfi krízishelyzetben is képes az országa jövőjével, a legifjabb generációkkal törődni, de ma Magyarországon a családok olyan fokú sarcolása folyik, ami halmozottan növeli majd a terheket, még tovább fokozva a demográfiai problémákat: elöregedő társadalom, gyermekvállalási kedv csökkenése. Mivel az óvodák hároméves kortól veszik csak fel a gyereket, a gyes és gyed pedig a tervezett szerint csak kétéves korig járna, az anyák és az önkormányzatok is komoly kényszerhelyzetbe kerülhetnek. Épp ezért a KDNP támogatja a vasárnapi Kossuth téri babakocsis tüntetést.

Megszűnik az anyák szabad választása

Körmendi Mária, a KDNP elnökségi tagja elmondta, hogy az anya szabad választását akadályozzák meg, miszerint visszamenjen dolgozni vagy maradjon otthon. A kényszerhelyzet ugyanis már nem választási lehetőség. Polner Eörs, a párt szegedi elnöke a korszerűtlen, retrográd és elhibázott Bajnai-programot alkotmánysértőnek is nevezete, hiszen szerinte az intézkedés ellentétes az Alkotmány 66 § 2. bekezdésével, mely szerint az államnak kötelessége biztosítania az anyák támogatását. Polner szerint igenis van más megoldás, mint a szociális ellátások drasztikus nyirbálása. A magyar GDP 92 %-át 24 multinacionális cég teszi ki. Ezek cégek azonban a munkavállalók bérének mindössze 15 %-át, a teljes állami adóbevételnek pedig csak a 38%-át adják. És míg a reálbérek 0,7 %-kal növekedtek, addig a multik 23%-kal gyarapították profitjukat. Ezeken a szörnyű aránytalanságokon ha egy kormány merne végre változtatni, akkor nem a családok háta görbülne tovább. Sajnos ebben a helyzetben Botka László, Szeged polgármestere sem a választóinak, a szegedi családok érdekeit képviseli, hanem fegyelmezett pártkatonaként asszisztál a nemzetromboló döntésekhez.

Előző sztori

LIGA-sztrájk – Csak a vasúti forgalom akadozott

Következő sztori

A 70 éves Dobozy Attilát köszöntötték