A Jobbik záró kampánygyűlése: Palesztinok leszünk a saját hazánkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Balczó Zoltán: „Ha a lengyelek és a bolgárok megtehették, mi miért nem?”

jobbik22A Jobbiknak a piarista gimnáziumban tartott szombati kampányzáró nagygyűlése a párt EP-listavezetője nélkül zajlott, Morvai Krisztinának ugyanis a kimerítő kampányhadjárat okozta stressz miatt rövid időre a kecskeméti kórházba kellett vonulnia. A népes vendégsereget, a párttagokat, pártolókat és szimpatizánsokat az iskola tornatermében Tóth Péter, a Jobbik szegedi vezetője üdvözölte, majd felolvasták Morvai Krisztina buzdító, kitartása ösztönző üzenetét.

Gusztos Péter, az SZDSZ üdvöskéje nyílt levélben fordult Morvai Krisztinához” – kezdte beszédét Balczó Zoltán, a párt alelnöke és az est vezérszónoka -, „mit ért az alatt, hogy Magyarország a magyaroké. Ha sorra vesszük, kinek a kezében van az élelmiszeripar, a feldolgozóipar, a kereskedelmi láncok, a stratégiai iparágak, a termőföldön kívül az országban szinte minden, nem nehéz kitalálni a választ. A hazai olajtársaság 79 százaléka külföldi kézben van, a MÁV áruszállítási üzletága az osztrákoké, a víz- és villamos műveknek kivétel nélkül külföldi tulajdonosai vannak. Így talán világos, mire is vonatkozik a szlogen” – érvel Balczó.
Érdemes szemügyre venni a Brüsszelbe készülő pártok kampányüzeneteit. Az MSZP Göncz Kingával nyomul, az egykori külügyminisztert a nemzeti érdekek védelmezőjeként tüntetik fel. A szlovákiai magyarverések és a hazai diplomácia kudarca után ez kissé groteszkül hangzik. Egyre inkább világossá válik, hogy a pártok bukott nagyságait – mintegy jutalomként – küldik Brüsszelbe. Kovács László példája is ékesen bizonyítja ezt.

jobbik13

Az SZDSZ 200 001 szavazóval kampányol. Az óriásplakáton vannak ők, a „rendesek”, meg az Árpád-sávos mexikói bokszoló a másik oldalon. „Látva ezt a csúsztatást és félrevezetést, jó érzésű ember inkább az Árpád-sávosra voksol” – véli Balczó. Az MDF Bokrossal és Habsburg Györggyel kampányol, akiknek tevékenységét és elkötelezettségét az EU-birodalom-építés mellett, ismerjük. A Fidesz szerint csak választás útján jöhet létre erős kormány, itt az idő a választásokra. „Már az őszödi beszéd óta megérett a helyzet a változásra” – érvelt az alelnök -, „nem beszélve a budapesti rendőratrocitásokról a népszavazás eredményéről. A polgári párt azt állítja, hogy a Jobbikra leadott szavazatok elvesznek. Most az EU-választások után akar a Fidesz Brüsszelben kormányt alakítani?” – tette fel a kérdést Balczó. Az elmondottak miatt nem mindegy, ki, hogyan fogja képviselni a magyar érdekeket Európában. Az alelnök szerint az EU gazdasági, jogi kényszerdiktátuma alatt élünk. A multik pénzszivattyúként viselkednek, minden nálunk megtermelt milliárdos profitot kivisznek az országból, adót nem fizetnek, maximális kedvezményekben részesülnek, és nem járulnak hozzá a köz gyarapodásához. „A Kádár-korszakban 3,6 milliárd dollár volt az ország külföldi adóssága” – emlékeztetett a szónok. „A 90-es évekig már a kamatokkal 11 milliárdot kellett kicsengetni. Rendszerváltáskor vonalat húztak: tartozásunk 22 milliárd volt, ami 2008-ig 93 milliárdra duzzadt, miközben 71 milliárdot visszafizettünk. Hogy is van ez? Ilyen feltételek mellett a magyar gazdaság sohasem fog fellendülni, ennek mielőbb véget kell vetni. A költségvetés kamatterhe 1200 milliárd forintot tesz ki, miközben uniós tagságunk óta 1400 milliárd forintnyi támogatás érkezett az országba. Tulajdonképpen 1 év kamattámogatást kaptunk, miközben irdatlan pénzmennyiséget törlesztettünk. A tényleges mérleg tehát egyértelműen negatív.”
A multik a munkaerő mindössze 2-3 százalékát foglalkoztatják – a többit a kis- és közepes vállalkozások, illetve a közszféra -, arról azonban nincs adat, hány hazai vállalkozót tettek tönkre az egyenlőtlen piaci versenyben. Balczó szerint ha a lengyelek és a bolgárok le tudták íratni államadósságuk 50-50 százalékát, félretéve büszkeségünket és magyar virtusunkat, mi is megtehetnénk. Az igaz hatalom nem a kormányok, hanem a multinacionális vállalatok kezében van, ma már nem kell katonailag leigázni egy országot, ha meg akarjuk szerezni, elég gazdaságilag megszállni és tönkretenni. Elsőrendű feladat tehát az ország szuverenitásának megvédése és gazdasági önállóságának megőrzése. Nem szabad megengedni, hogy jogharmonizáció címén, gépiesen, sokszor érdekeinkkel ellentétben átvegyük a 70-80 százalékban Brüsszelben íródott jogszabályokat, mint ahogy a társadalom jogos igényét sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a törvényes önrendelkezést hangsúlyozva felülvizsgáljuk az elprivatizált, magyarán szétlopott nemzeti vagyon sorsát. „Jogszabályt kell erre alkotni – már el is készült -, a lopott holmi ugyanis visszajár” – mondja Balczó.
A politikusok azzal érveltek, ha bejutunk az Unióba, légiesednek a határok, és a határon túli magyarok helyzete is egy csapása megoldódik. Nem így történt, sőt Szlovákiában, Romániában pont az ellenkezőjét tapasztaljuk. A kollektív kisebbségi jogokat, autonómiatörekvéseket lesöprik az asztalról, s ehhez az EU is asszisztál. „Ezeket a dolgokat újra kell gondolni, ha a Jobbik kijut Brüsszelbe, az EU-val szembenálló frakcióval közösen meg is teszi” – hangsúlyozza az alelnök.
Legsúlyosabb kérdésnek a szónok a 2011-ben lejáró termőföld-vásárlási moratóriumot tatja. Új földtörvényt kell alkotni, hiszen a termőföld nemzeti vagyon, stratégiai kincs, amit az ország szuverenitása érdekében mindenáron meg kell védeni. Nem szükséges azért kilépni az Unióból, megfelelő törvényekkel Dánia és Málta is bebiztosította magát, mi miért ne tudnánk? „Ha ezt nem rendezzük, palesztinokká válunk a saját hazánkban” – figyelmeztetett a szónok. „Ha Önök is egyetértenek az elmondottakkal és támogatnak bennünket, ígérjük, hogy teljesíteni fogjuk Brüsszelben azt, amit vállaltunk”— fejezte be Balczó Zoltán.

no images were found

Előző sztori

Örökségvédelmi stop – módosító indítvány lesöpörve!

Következő sztori

Fidesz: Elég a közpénzből finanszírozott pártkampányból!