Közélet

A Fidesz női tagozatának nyílt levele

A Fidesz női tagozatának nyílt levele

2009. május 21., csütörtök
A Fidesz női tagozatának nyílt levele
alairas13
A június 7-i európai parlamenti választásokra készülve nyílt levelet tett közzé a Fidesz

-

MPSZ Csongrád Megyei Női Tagozata. Az Üzenet a nőknek című nyilatkozatot alább teljes terjedelmében közöljük.

„Nézd meg a családban a nőt, és meglátod, hogy milyen a család, Nézd meg a nemzetben a családot és megtudhatod, hogy milyen a társadalom"

A Fidesz - MPSZ Női Tagozata vallja, hogy nincs sikeres Magyarország sikeres nők és a férfiak és nők együttműködésének új egyensúlya nélkül, újra kell gondolni a nők társadalmi szerepét, helyzetét és megoldást kell találni sajátos problémáikra. Az erkölcsi értékrendben újra meg kell találni a helyes utat, hiszen a nőknek elsődleges hivatásuk az anyaság és a gyereknevelés. A családot kifogyhatatlan erőforrásnak tartjuk, mert ereje a szeretetből fakad. Ha erősek a családok, erős a nemzet. Erős Európa nem létezhet erős Magyarország nélkül, erős Magyarország nem létezhet erős családok és erős gazdaság nélkül, erős család nem létezhet magában és a nemzet erejében bízó nők és férfiak összefogása nélkül. A jövő a születéssel kezdődik, gyermekek nélkül nehéz a jövőt tervezni. A gyermekek irányában tehát felelősséggel tartozik mindaz, akinek van gyermeke és mindaz, akinek ez még vagy már nem adatott meg. A célunk az, hogy visszaadjuk a klasszikus női élet tiszteletét és az anyaság becsületét. Arra törekszünk, hogy életünk bármely szakaszában biztonságban élhessünk. A nemzet felemelkedése nem mehet végbe a fiatalok korszerű tudása és az idősebb korosztályok nagyon fontos és az életben sok próbát kiállt tapasztalata nélkül a nők és férfiak együttes összefogásával a magán-és közélet minden területén egyaránt. Csak együtt, közösen; nemtől, kortól, nemzetiségi-, etnikai-, és vallási hovatartozástól függetlenül tudjuk visszaadni az embereknek a demokráciába és a demokratikus intézményrendszerekbe vetett hitét. Kizárólag így érhető el, hogy a polgárok elhiggyék, hogy akiknek ők bizalmat szavaznak, azok ezzel a bizalommal élni és nem visszaélni szeretnének, az ő érdekükben hoznak döntéseket, az ő érdekeiket képviselik itthon és külföldön egyaránt.

A programunk három alappillére:

Munka. A biztos megélhetés garanciája

Mindennapos élettapasztalat: ha munka van, minden van - ha munka nincs, semmi sincs. A munka ad értelmet és értéket az életnek, biztos megélhetést és gyarapodást a családnak. Magyarországon azonban ma egyre kevesebben jutnak munkához. Nagyon sokan várnak értelmes, tisztességesen megfizetett munkára, de annak hiányában segélyekből, szociális juttatásokból kénytelenek tengődni. Ezért Magyarországon új, munkaalapú gazdaságpolitikára van szükség, amely biztosítja: aki dolgozni akar, az kenyérkereső munkához, munkahelyhez jut. A létbiztonsághoz és a jóléthez, az egyéni és közös sikerhez nem a segélyen, hanem a becsületes, hasznos munkán keresztül vezet az út.

Otthon. Mindenki saját birodalma

Az otthon az a hely, ahonnan munkába indulunk, és ahova mindig örömmel térünk haza. Ahol várnak minket, ahova jó megérkezni. Ahol elengedhetjük magunkat, ahol feltöltődhetünk. Otthon nélkül nincs önazonosság. Ha nincs otthonom, nem tudom, ki vagyok, hová tartozom. Otthon nélkül nincs biztonság. Ha nincs otthonom, elvész a talaj a lábam alól. Otthon nélkül nincs önálló életünk. Az otthon ismerős, megszokott, barátságos, kényelmes, kedves. Élhető és szerethető. Mi, magyarok, szeretjük a hazánkat és a családunkat. Minden áldozatra készek vagyunk azért, hogy legyen saját otthonunk. Ha megkérdezzük az embereket, hogy újabb gyermek vállalásának mi az elsődleges akadálya, akkor a magas megélhetési költségeken túl a saját otthon szűkösségét vagy hiányát szokták említeni.

Család. Ahol a szolidaritás megszületik

A család az élet és az egészség forrása. Nemzetközi kutatások igazolják: családban nagyobb az esély a hosszabb és egészségesebb életre, mint azon kívül, és a családban ápolt beteg ember könnyebben gyógyulhat meg. A család védelem a család tagjainak. A család a nemzeti közösség alapja. Ha erősek a családok, erős a nemzet. Ha gyarapodnak a családok, gyarapodik a nemzet. Lelkiekben, anyagiakban egyaránt. És fordítva: nem lehet sikeres a nemzet, az ország, ha a családok élete egyre nehezebbé válik. A szolidaritás a családban születik meg. Amikor két ember szövetkezik az életre. Amikor megérkezik a harmadik, és gondoskodni kezdenek róla. Amikor azt mondjuk, család, azt mondjuk: szolidaritás. A szolidaritás elfogadás, megértés, összekapcsolódás, szeretet, gondoskodás. A terhek és az örömök megosztása. Mert könnyebb a teher, ha többfelé oszlik, és nagyobb a boldogság, ha többen örülünk neki. Családban könnyebb helyt állni a nehézségben, és a személyes siker közös sikerré sokszorozódik.

A szavazás nem azonos a választással. Június 7-én VÁLASSZON!

A Fidesz Csongrád Megyei Női tagozata:

Farkasné Pocsai Blanka

A Fidesz Női Tagozatának országos alelnöke, szegedi önkormányzati képviselő

Faragóné Spilák Éva

A Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozatának elnöke

Turai Lászlóné

A Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozatának alelnöke

Hargittai Rita

A Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozatának alelnöke

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.