120 ezer rosszul táplált gyermek Magyarországon

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány szervezésében 1000 hátrányos helyzetű gyermek evett együtt a Városligetben – számolt be a figyelemfelhívást szolgáló akcióról a Magyar Nemzet. A szervezet kimutatása szerint hazánkban az elmúlt fél évben jelentősen megnőtt a rosszul táplált gyermekek száma, sőt 20 ezer gyermek az óvodán és iskolán kívül nem is jut ételhez.

Sokan vannak olyanok is, akik bár nem éheznek, de csak csekély mennyiségű és gyenge minőségű élelemhez jutnak „egy olyan országban, ahol a szükségesnél 30 százalékkal több élelmiszert állítanak elő” – fogalmaz a Gyermekétkeztetési Alapítvány, amely például a „Mindenki Ebédel” elnevezésű programjával 2980 gyermeknek tud ebédet eljuttatni 149 településen.

A szervezet 2008-ban csaknem 3 millió kilogramm tartós élelmiszert osztott szét a rászorulóknak. Az „EU Élelmiszersegély”-program keretében 205 település több mint 71 ezer polgárának adhattak a mindennapi élethez szükséges élelemcsomagokat.

A vasárnapi nagyszabású közös étkeztetéssel a szervezők az éhező – és emiatt jelentős hátrányokat szenvedő, egészséges fejlődésükben gátolt – magyar gyermekekre, az értük érzett felelősségre és a segítségnyújtás fontosságára igyekeztek felhívni a figyelmet.

A programról részletesen itt olvashatnak.

Előző sztori

Szegedre érkezett a Feltámadási menet

Következő sztori

Fantasztikus HPQ-bravúr Kecskeméten