Közélet

Washingtonnak sem árultuk el, mikor lesz eurónk

Washingtonnak sem árultuk el, mikor lesz eurónk

2009. április 26., vasárnap
Washingtonnak sem árultuk el, mikor lesz eurónk

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) hétvégi tanácskozására az Egyesült Államokba érkezett Magyarország képviseletében Ocskó Péter pénzügyminiszter is. Egy amerikai hírügynökségnek adott interjújában a miniszter kifejtette, hogy a Bajnai-kormány meg kíván felelni annak az IMF-feltételnek, hogy a magyar államháztartás hiánya nem haladja meg a hazai össztermék 2,9 százalékát. Elmondta azt is, hogy a magyar gazdaság csökkenése 6%-ot is meghaladhatja.

Washingtonban

Ocskó

beszélt a költségvetési rendszer átalakításáról, és többféleképpen is megfogalmazta, hogy az új kormány mindent meg fog tenni a válság kezelése érdekében. Ezért nem is akart, s tudott pontos céldátumot megfogalmazni az euró bevezetésével kapcsolatban, hiszen, mint mondta a kormány először a fizetőeszköz váltásának minden feltételét teljesíteni akarja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.