Utazás

Utazás: Csíksomlyói búcsú és Milan Mágia

Utazás: Csíksomlyói búcsú és Milan Mágia

2009. április 20., hétfő
Utazás: Csíksomlyói búcsú és Milan Mágia

Óvatosságra intik a latin-amerikai országokba utazókat, kedvezményes repülőjegyeket kínálnak, vár Esztergom vagy a csíksomlyói búcsú, na és lesz Milan Mágia a Puskás-stadionban - jó böngészést kívánunk együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai között.

1. Hírek a nagyvilágból

Külügyminisztériumi felhívás Argentínába, Paraguayba és Bolíviába utazóknak

A Külügyminisztérium felhívja az Argentínába, Bolíviába és Paraguayba utazók figyelmét, hogy a Latin-Amerikában gyakori népbetegségnek számító dengue-láz az utóbbi időben ismét megjelent és gyorsan terjed az említett országokban. A térségbe utazóknak azt tanácsolják, hogy kerüljék el a fertőzött területeket, illetve tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket. Argentína északi részén, elsődlegesen Chaco, Salta, Jujuy, Catamarca és Tucumán tartományokban, de már a fővárosban is megjelent a dengue-láz. A hivatalosan megerősített esetek száma megközelíti a 8.000-et, amelyből mintegy 230-at Buenos Airesben azonosítottak. A láz eddig 7 halálos áldozatot követelt. (2009. április 8-i adat) Bolívia főként trópusi területein a 2009 januárjában kitört dengue-láz járvány hivatalosan megerősített eseteinek száma több mint 53.000, amelyből 22 halálos kimenetelű volt. A bolíviai egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint az utóbbi időszakban a megbetegedések száma a napi 1.500-ról 240-re csökkent. A legtöbb megbetegedést Santa Cruz tartományból jelentették, de Pando, Tarija és Beni tartományokban is az országos átlag háromszorosát regisztrálták. (2009. április 6-i adat) Paraguay Alto Paraná, Amambay, Caaguazú, Central, Concepción, Cordillera y Paraguarí tartományaiban, valamint a fővárosban mintegy 4.000 dengue-láz vagy dengue-láz gyanús esetről számolnak be a hivatalos források (2009. április 8-i adat). A betegséget az Aedes Aegypti szúnyogfaj csípése okozza. Tünetei: magas láz, ízületi, izom- és csontfájdalmak, hányás, halvány kiütés, mérsékelt vérzékenység. Védőoltás ellene nincs, a szúnyogcsípésétől óvakodni kell, megfelelő ruházat viselete, szúnyogriasztó és rovarölő szerek használata fontos.

Marc Chagall grafikai műveiből nyílik kiállítás májusban Esztergomban

Chagall kétségkívül a XX. század egyik legnagyobb, legsikeresebb és legkedveltebb művésze volt. A saját kiállításain soha nem időzött túl sokat, inkább műtermébe menekült, amelyet olyannyira hiányolt, ha nem tartózkodhatott ott. Mély meggyőződéssel hitte, hogy a világ mindig igényelte a szépet és vágyott a rendkívüliségre.

A szervezők a most látható kiállítás anyagával, amely több mint száz fekete-fehér illetve színes litográfiát foglal magába, jórészt Chagall Biblia iránti érdeklődését állítják középpontba. Az Ildiko Kühn, Pócsik György és Zoltai Dániel szervezésében bemutatott litográfiák, bibliai illusztrációk az 1956 és 1960 közötti időszakból valók, a művésznek abból az alkotói korszakából, amelyet igen nagy lelkesedéssel a színes litográfiának szentelt.

2. Utazások, akciók

Május 1. Esztergomban

2009. április 30. - május 4.

Kétágyas szobában:25 900Ft/2 éj/fő 36 900Ft/3 éj/fő Apartmanban:30 900Ft/2 éj/fő 44 900Ft/3 éj/fő Gyermek kedvezmény:0-4 éves korig-ingyenes 4-12 éves korig-50% kedvezmény 3., 4. felnőtt - 2 felnőttel egy szobában elhelyezve 25 % kedvezmény a szoba árából Az ár tartalmazza: Szállást bőséges büféreggelivel Welcome drinket 20 perces kényeztető masszázst Wellness részlegünk korlátlan használatát (pezsgőfürdő, finn szauna, gőzkabin) egyszeri ingyenes belépő Esztergom élményfürdőjébe az Aquaszigetre Fürdőköpeny bekészítését ÁFA-t. Az ár nem tartalmazza: Idegenforgalmi adót 385 Ft/fő/éj

Foglalás, bővebb információk: travel@congresstravel.hu

CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ 2009. és egyéb erdélyi gyöngyszemek

Arad - Déva - Vajdahunyad - Székelyudvarhely - Csíkszereda - Gyimesfelsőlok -Gyimesbükk -Békásszoros-Gyilkos tó- Tusnádfürdő -Mohos láp- Farkaslaka - Korond

Pontos időpont

: 2009. május 28. csütörtök - június 1. hétfő

Utazás:

Szegedről autóbusszal /automata klíma, italhűtő, TV.-Videó-Hi-Fi, széthúzható - dönthető ülések, lábtartók/

Szállás:

4 éjszaka Gyimesfelsőlokon panziókban és magánházaknál, modern, kényelmes, fürdőszobás elszállásolás.

Étkezés:

A szálláson, 4 bőséges reggeli és 4 vacsora.

Az út költsége:

34000 Ft /fő Az összeg tartalmazza az útiköltséget, a szállás és az étkezés költségét, valamint a belépőjegyek árát is

Foglalás, bővebb információk: travel@congresstravel.hu

3. Minden, ami repülés

Forgalmi változással kezdődik a ferihegyi 2-es terminál fejlesztése

Április 16-tól nem lehet autóval behajtani a ferihegyi 2-es terminál érkezési szintjére.

Április végén megkezdi a Budapest Airport (BA) a ferihegyi repülőtér 2-es terminálépületének, az Égi Udvarnak (SkyCourt) bontási és építési munkáit. Az építkezés idejére a BA a személygépjármű forgalom számára lezárja a terminál érkezési szintjét. Április 16-től várhatóan 2010 nyaráig személygépkocsival nem lehet behajtani a 2-es terminál alsó, érkezési szintjére. Az érkezési szintre kizárólag a BKV, Budapest Airport Minibusz járművei és taxik hajthatnak fel, valamint a BA területén üzemelő autókölcsönzők járművei. A felső indulási szint továbbra is nyitva áll a személygépkocsi forgalom előtt, azonban a kevés parkolóhely miatt a BA azt tanácsolja, hogy a felső karéjt lehetőség szerint gyors ki-, és beszállásra használják az utasok. Egy-két órás parkoláshoz javasoljuk a terminál előtti rövid távú parkolót. Egy vagy több napos parkoláshoz pedig rendelkezésre áll a termináltól kissé távolabb fekvő, de alacsony árakat kínáló, hosszú távú parkoló.

Piros árak az Austrian Airlines járatain - Redticket akció

BudapestBarcelona38 700Ft BudapestGenf45300 Ft BudapestGöteborg45 600Ft BudapestHelsinki45 300Ft BudapestLarnaca46 100Ft BudapestLyon46 500Ft BudapestMilánó43 400Ft BudapestNizza42 800Ft BudapestOszló45700 Ft BudapestVilnius42500 Ft Az ár oda-vissza útra érvényes, és tartalmazza a repülőtéri illetékeket és díjakat, valamint a kezelési költséget. Foglalás: 2009. december 31-ig Minimum tartózkodás: 1éjszaka Maximum tartózkodás: 12hónap

Foglalás, bővebb információk:repulojegy@congresstravel.hu

4. Színház, koncert

Milan Mágia Budapesten Április 22-én a Puskás Ferenc Stadionban!

David Beckham, ....Ronaldinho,..... Kaka, .....Pato,.... Inzaghi,.... Maldini,.... Shevchenko, ....és még megannyi varázsló a Puskás Ferenc stadion gyepén. Egy megismételhetetlen, szenzációs sztár parádé,.... 8 világbajnok, 3 aranylabdás, 15 BL győztes.... egy csapatban! Jegyárak: 4800 Ft - A, B, C, U, T, S, szektorok 8800 Ft - 10, 11, 26, 27, szekorok 9800 Ft - 12, 13, 14, 23, 24, 25, szektorok 12.800 Ft - 15 - 22 között, D, E, R, P, X, I, szektorok 14.800 Ft - F, G, N, O, IX, II, szektorok 16.800 Ft - VIII, III, H, M, szektorok 18.800 Ft - VII, J, L, szektorok Jegyek megvásárolhatók irodánkban, melyek üdülési csekkel is fizethetőek.

C&T Hungary Utazási Iroda Szeged, Dáni utca 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.