SZTE-Szedeák: Négy között az U20-as gárda

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magabiztosan verte az EnterNet-PEKOSI-t az SZTE-Szedeák U20-as együttese az NB I/B negyeddöntőjében. A párharc fővárosi „odavágója” az ellenfél hibájából maradt el, így Nyilas István tanítványai kerültek be a hétvégén rendezendő négyes döntőbe.

Mint arról a SZEGEDma.hu az elmúlt héten beszámolt, igencsak kaotikusan indult a férfi kosárlabda NB I/B U20-as sorozatának szegedi érintettségű negyeddöntője. A Keleti csoport alapszakaszában második helyen záró SZTE-Szedeák a héten a Nyugati csoport harmadikjával, a PEKOSI gárdájával került össze. A párharc első találkozójára a fővárosban került volna sor,  ám a meccs időpontját folyamatosan módosítgatta a PEKOSI, majd mikor a Nyilas István vezette szegedi fiúk csütörtökön délután felutaztak a fővárosba, csak a csarnok portásával találkoztak. Kiderült, az ellenfél vezetői elfelejtették őket értesíteni, hogy péntekre tették át (szerették volna áttenni) az összecsapást.

Sima eset, gondolhatnánk, egyértelmű, ki hibázott, a vétlen fél 20-0-lal megkapja a találkozót. A PEKOSI irányítói azonban azóta is mindenféle trükköt bevetnek, hogy kibújjanak a felelősség alól (sőt, akár a Szegedre is húzzák a vizes lepedőt). Még ezen a héten is felvetették, hogy várják az SZTE-Szedeákot, utazzon föl megvívni az „elmaradt” meccset.

„Jeleztem az ellenfélnek, semmiképpen sem megyünk Budapestre, hiszen vétlenek vagyunk, másrészt a kiírás szerint a második összecsapásnak Szeged ad otthont. Ami magát a sportot illeti, hiszen mégiscsak erről kellene szólnia a dolognak, azt hiszem, szombaton megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobbak. Ma, kedden is beszéltem a szövetség versenyirodájával, s azt a tájékoztatást kaptam, hogy mi jutottunk a legjobb négy közé. Így aztán nincs más dolgunk, gőzerővel készülünk a hétvégi négyes döntőre, ahol először a Nyugati csoportot toronymagasan, mindössze két vereséggel megnyerő Budapesti Honvéd SE vár ránk” – nyilatkozta portálunknak Nyilas István.

Férfi kosárlabda NB I/B U20, negyeddöntő: SZTE-Szedeák – EnterNet-PEKOSI 111-79 (33-18, 25-25, 21-12, 32-24). Az SZTE-Szedeák legjobb dobói: Somlyai 21/9, Szabad 19/15, Puszta 19/3, Széll 16/6, Mészáros 10.
Mindenféleképpen ki kell emelni, hogy a találkozót követően a felnőttek Kozármisleny elleni összecsapásán Puszta Dávid (képünkön a labdával) és Mészáros János is szerepet kapott, előbbi kezdőként 13 ponttal segítette Bonifert Domonkos gárdáját a baranyaiak ismételt legyőzéséhez.

Előző sztori

Szeged női vízilabdásai újra aranyérmesek!

Következő sztori

Szerda: Gloria Solaris a Kávéházban