Sport

Sétagalopp az elődöntőben

Sétagalopp az elődöntőben

2009. április 18., szombat
Sétagalopp az elődöntőben

A vasárnapi Magyar Kupa fináléban: Pick Szeged - MKB Veszprém

A papírformának megfelelően a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjébe a Pick Szeged és az MKB Veszprém jutott. A Szeged a Gyöngyöst, míg a Veszprém a Ferencvárost győzte le az elődöntőben. A Pick Szeged vezetőedzője, Vladan Matics nem repesett az örömtől csapata játéka láttán.

Ahogy várható volt, minden különösebb megerőltetés nélkül a férfi kézilabda Magyar Kupa első elődöntőjében az MKB Veszprém 35-23-ra legyőzte a Ferencvárost. A budapesti SYMA-csarnokban a következő meccset a Pick Szeged és a Gyöngyös játszotta. Ezen a találkozón sem vártunk különösebb iramot és színvonalat, hiszen a két csapat között klasszis különbség van. A két elődöntőt tulajdonképpen csak a szabályok miatt kellett lejátszani. A Pick Szeged komótosra fogta az iramot, míg a Gyöngyös az első 10 percben majdnem elhitte, hogy nyerhet. Amikor a szegedi gárda a 16. percben már négy góllal vezetett a gyöngyösiek vezető edzője,

Éles József

időt kért. Meglepően, azt kérte játékosaitól, hogy fogják vissza az iramot, ne hajtsanak ennyire, mert a vasárnapi mérkőzésre nem marad erejük. Az egykori világválogatott szájából kicsit meglepő volt hallani ezeket az utasításokat. Éles viszont abból indult ki, hogy sok a sérültje, mindössze két kézilabdást tudott becserélni. A Pick Szeged az első félidőben húzta a mézesmadzagot a gyöngyösiek előtt: félgőzzel játszott, a játékosok nem figyeltek igazán a védekezésre, ami azt eredményezte, hogy a szünetben csak három gól volt a különbség. A második félidő 10. percében a szegedi gárda már csak kettővel vezetett.

Vladan Matics

vezetőedző nem sokkal később úgy gondolta, a gyengén védő

Marjanac

helyett beküldi

Puljezevicset

a kapuba. Ettől mintha megilletődött volna a Gyöngyös, az addig remeklő

Kleis

, aki már 10 gólnál tartott, még hetesekből sem tudta bevenni Puljezevics kapuját. Ráadásul a gyöngyösi védelem oszlopos tagja,

Habuczki,

miután ütközött

Petreával

megsérült és nem folytathatta a játékot. A Pick Szeged a 16. perctől egyre jobban elhúzott, egymásután lőtték a játékosok a gólokat, és innentől kezdve Matics már pihentetni tudta kulcsjátékosait,

Andjelkovicsot, Krivokapicsot

és

Zvizejt

. Az utolsó 14 percben a Pick nyolc gólt lőtt, amire a Gyöngyös csak két találattal tudott válaszolni. Így alakulhatott ki a kilencgólos különbség. Vladan Matics egyáltalán nem volt elégedett a meccs végén, a vezetőedző ugyanis egy könnyed, fegyelmezett játékra gondolt és nem ezt kapta játékosaitól. Vasárnap a papírformának megfelelően a Pick Szeged az MKB Veszprémmel találkozik a Magyar Kupa döntőben, ami 12.45-kor kezdődik szintén a budapesti SYMA-csarnokban.

Budapest Bank férfi kézilabda Magyar Kupa, elődöntő. Pick Szeged - Gyöngyös 32-23

(16-13).

Budapest, SYMA-csarnok 1200 néző. Vezette: Herczeg, Südi. Pick Szeged: Marjanac - Ghionea 3, Krivokapics 2, Andjelkovics 3, Herbert 2, Katzirz 4, Zvizej 7/1. Csere: Puljezevics (kapus), Oszmajics, Laluska 3, Petrea 4, Vancsics 1, Simon 1, Stamate 2. Edző: Vladan Matics. Gyöngyös: Nagy - Benis 1, Kopco, Kocsis, Habuczki, Kleis 10/4, Nigrinyi 5. Csere: Kovács (kapus), Kiss 5, Tarjányi 1, Szabó, Szobol 1. Edző: Éles József. Hétméteresből: 1/1, ill. 6/4. Kiállítások: 10, ill. 2 perc. A másik elődöntőben: MKB Veszprém - FTC-Cityline 35-23 (16-9)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.