Közélet

Politikai és nem szakértői kormány Bajnaié

Politikai és nem szakértői kormány Bajnaié

2009. április 15., szerda
Politikai és nem szakértői kormány Bajnaié

A modern demokráciákban példa nélküli Fidesz támogatottságot jósolt Tölgyessy Péter, politikai elemző, alkotmányjogász az EP-választások végére. Az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában Tölgyesssy azt is mondta, hogy a Bajnai-kormány sem lesz képes megvédeni a baloldalt a katasztrofális vereségtől, majd hozzátette, hogy a mostaninál is indulatosabb politikai hangulatra számít - összegzi cikkében a zoom.hu a rádió reggeli műsorát.

Tipikusan politikai, nem pedig szakértői kabinet

Bajnai

kormánya, mondta a közrádió reggeli műsorában

Tölgyessy Péter

. A politikai elemző szerint

Gyurcsány

utódjának múlt hete arról szólt, hogy az MSZP-t valahogyan beillessze a kormányba, és ezzel lehet akár még egy évet is szerezni, de a baloldal biztosan nem menthető meg a kudarctól. A kormány egyébként Tölgyessy szerint tipikusan szocialista módon állt fel, nyíltan most sem fordult szembe senki Bajnaival, de az alkotmányjogász biztos abban, hogy az MSZP fokozatosan megpróbálja majd a miniszterelnököt saját képére formázni, és ősszel akár még könnyítések is jöhetnek - olvasható a zoom.hu-n.

Rekord-magaslat felé tart a jobboldal

A Fidesz stratégiája várhatóan nem változik, a legnagyobb ellenzéki párt azt fogja ismételgetni, hogy Gyurcsány embere maradt a kormányon, miközben volt kormányfő felelősségre vonását követeli, és azt hangsúlyozza, hogy nincs szükség ekkora megszorításokra. Tölgyessy szerint azonban ez nem igaz, ezek a lépések elkerülhetetlenek, a legnagyobb ellenzéki párt így csapdába viszi magát. A júniusi népszavazást szerinte a Fidesz és az egész jobboldal népítéletként fogja majd fel, és mivel pont ekkora jönnek a Bajnai csomag részletei, a kormány nem is nagyon lesz képes védekezni. A júniusi EP-választások vége így akár 70 százalék fölötti Fidesz-siker is lehet, amire a modern demokráciákban nem igen volt példa, innentől kezdve pedig nagyon nehéz lesz stabilan kormányozni. Az összefoglaló a

zoom.hu

-n itt

olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.