Sport

Nyílt nap a szegedi golfpályán

Nyílt nap a szegedi golfpályán

2009. április 2., csütörtök
Nyílt nap a szegedi golfpályán

Aki bedőlt annak a közhelynek, hogy a golf csak a tehetősek sportja, látogasson el vasárnap az Alföld Golf Club nyílt napjára, hogy személyes tapasztalatai vezethessék el tévedésének belátásához. Erről Bohács Zsolt, az egykori kenus világbajnok, a golfklub elnökségi tagja beszélt, mikor az április 5-i rendezvényt ismertette a sajtó képviselői előtt.

A világbajnok „víziember" két év aktív golfozás után tavaly lépett fel a trón legfelső fokára az amatőr golf-világbajnokságon Floridában. Míg csapata kilencedik helyen végzett, egyéniben ő lett a világelső. A golf hazánkban is egyre népszerűbb, Szegeden az Alföld Golf Club pályáján pedig hamarosan elkészül a kilencedik lyuk, ami lehetőséget ad majd szövetségi versenyek rendezésére is. Így az ország közel tíz pályája közül a Tisza-parti lehet az egyik legjobb. Jelenleg 30-40 fős törzsközönség fog ütőt rendszeresen, a klub vezetése ezt a számot szeretné szélesíteni, és ennek érdekében rendezik meg vasárnap a nyílt napot is, ahol minden érdeklődő ingyen kipróbálhatja azt a játékot, ahol

Tiger Woods

közel 100 millió dollárt versenyez össze évente.

Bohács (jobbra)

szerint azonban tévedés azt gondolni, hogy e sportágat csak a gazdagok űzhetik, hiszen a gyakorlópályára például 1000 forintért 72 labdát lehet kapni. A napijegy 6000 Ft; az éves bérlet, amely korlátlan sportolási lehetőséget biztosít, 100 ezer forintba kerül. A klub vasárnap reggel 10 órától mindenkit szeretettel vár pályáján, amely megközelíthető Szeged belvárosától autóval 10 percre a röszkei úton, az M5-ös autópálya déli kijárótól 5 km-re, illetve a szentmihályi 76-os busszal a végállomástól 200 méterre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.