A hét fotója

(Nem) tréfa: Egy klón az MSZP miniszterelnök-befutója

(Nem) tréfa: Egy klón az MSZP miniszterelnök-befutója

2009. április 1., szerda
(Nem) tréfa: Egy klón az MSZP miniszterelnök-befutója

Fotóillusztráció: Gémes Sándor

A hét elején botlottunk bele egy új fogalomba: Gyurcsány-klón. E kifejezést a honi média előszeretettel használta a miniszterelnök-jelöltek legesélyesebbik versenyzőjére, Bajnai Gordonra. Aztán mit ad Isten... Uram bocsáss meg, mit ad az ördög, életre kelt a gólem. De nem úgy, ahogy az a nagy klónozók könyvébe meg van írva, á nem, kedves gyerekek. Az MSZP fekete mágusai nem értek rá arra, hogy megbökjék miniszterelnöküket, aztán a sejtecskékből szaporítsanak hasonmásokat. A történet sokkal egyszerűbb, de annál romantikusabb.

Feri

és

Gordi

megvalósította

Platón

Lakomájának posztmodern parafrázisát. A műben - baromira leegyszerűsítve a harminc oldalas párbeszédet - két ember vonzódását úgy magyarázta egy részeg görög a vacsorán, hogy az idők kezdetén a lélek birodalmában egyek voltak a lények, de a Földre kerülvén kettévágták őket, s most itt keresgélik egymást, csonka emberként, míg meg nem találják szerelmetes másik felüket. Na, ez az első bizonyíték, hogy Platón nemcsak egy mítoszra támaszkodott, mikor saját nyelvére fordította a duálpárok legendáját. Mert Fletó és Cselló, izé Gordonka egy gyengéd pillanatukban megölelték egymást, és úgy maradtak. Aztán lassan összefolytak, és most így néznek ki. Ugye milyen szépek, gyerekek?! Gyurnai Ferdon. Vagy csak becenevén, amolyan graffitis módra, ahogy mindenhol otthagyja kézjegyét az ország patinás épületeinek a falán is: Gyurbaj. Mint ahogy a kutyák jelölik meg territóriumukat. Enyéééém!!! Kérdés, hogy ennek az új teremtménynek is megengedjük, hogy eljárja a bajnai garázda csündöngölőst a táncparketté eszkábált parlamentben, vagy megmutatjuk neki mi a bajor fenékberúgóst, vagy az alföldi botolót?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.