Sport

Matics: Kőkemény védekezéssel lehet megállítani a Veszprémet

Matics: Kőkemény védekezéssel lehet megállítani a Veszprémet

2009. április 17., péntek
Matics: Kőkemény védekezéssel lehet megállítani a Veszprémet

Zubai Szabolcs „medvepuszit" kapott

A férfi kézilabda magyar kupa négyes döntőjét szombaton és vasárnap rendezik Budapesten. A fináléba minden bizonnyal a Pick Szeged és az MKB Veszprém jut be. Ennek megfelelően készítette fel játékosait a szegedi vezetőedző, Vladan Matics a pénteki edzésen. A két együttes tavalyi összecsapása botrányba fulladt.

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a magyar kupa hétvégi négyes döntője előtt hazai környezetben pénteken délután tartotta utolsó edzését.

Vadkerti Attila

kivételével - a szélső még mindig sérült - mindenki kész a nagy csatára.

Vladan Matics

vezetőedző a délelőtti videózáson és a tréningen is a kemény védekezés fontosságát szuggerálta játékosaiba.

A Budapest Bank Magyar Kupa négyes döntőjének programja, 2009. április 18., Budapest, SYMA-csarnok 13.15: MKB Veszprém KC-FTC Cityline (tv: m1) 15.45: Gyöngyösi FKK- Pick Szeged (tv: Sport1) 2009. április 19. 10.15: a 3. helyért - (tv: Sport1) 12.45: Budapest Bank Magyar Kupa-döntő - (tv: m1)

„Úgy gondolom, a Veszprém elleni döntőben csak akkor van esélyünk, ha fegyelmezetten és szigorúan védekezünk. Ha ezt nem teszik meg a játékosok, akkor nem nyerhetünk" - magyarázta a vezetőedző. A kézilabdásokon látszott, értik mit kell tenniük, kérdés, mennyi valósul majd meg a vasárnapi fináléban, ami háromnegyed 1-kor kezdődik Budapesten. Azt ugyanis senki sem gondolhatja, hogy a Pick Szeged a szombati Gyöngyös elleni elődöntőből nem jut tovább. Persze nincs olyan szurkoló, aki ne emlékezne a tavalyi szegedi fináléra. A két együttes csatája verekedésbe torkollott, miután a Magyar Kézilabda Szövetség több ellentmondó ítéletet hozott, ami elsősorban a Picket sújtotta. Játékosokat tiltottak el, majd felmentettek. Egy hónapig állt a bál, ami méltatlan volt a sporthoz. Amikor minderre emlékeztettük Matics mestert, ő csak legyintett egyet: „Az már elmúlt, nem foglalkozunk vele. Egy biztos, a közönség férfias játékra számíthat most is, hiszen mi nem vagyunk minden poszton olyan erősek, mint a Veszprém" - hangsúlyozta az egykori jugoszláv világbajnoki bronzérmes szélső. Némi izgalom edzés közben is érte azokat a szurkolókat, akik végig nézték a tréninget:

Zubai Szabolcs

, a csapat beállósa „medvepuszit" kapott a térdére, és sántikálva hagyta el a játékteret. A gyors kezelésnek köszönhetően a válogatott játékos szinte biztos, hogy ott lesz a Veszprém ellen a játéktéren. Az edzés után

Laluska Balázs

hagyta el leggyorsabban a sportcsarnokot. Miközben a kocsijához sietett elmondta: „Ha csak annyit sáncolunk, mint Veszprémben a bajnokin, akkor nem lesz esélyünk. Ha megfogjuk a veszprémi átlövőket, és okos, precíz támadásokat vezetünk, akkor egy évig ismét mi őrizhetjük a serleget." Az átlövő nem véletlenül volt a leggyorsabb az edzés után, hiszen egyenesen feleségéhez és hétfőn született kislányához igyekezett a klinikára. „Mikor alszotok együtt?" - kérdeztük a kocsijába beszálló válogatott játékostól. „Már ma este, most viszem haza a nejem és a kislányom" - felelte büszkén a kézilabdás, majd távozóban még ennyit mondott: „Győzünk". A csapat internetes oldalán is a megkérdezettek inkább optimisták voltak. Többek között

Vajda Attila

olimpiai bajnok kenus,

Bohács Zsolt

világbajnok kenus,

Nagy Péter

válogatott súlyemelő is Pick-győzelemre tippelt. A politikusok közül

Kohári Nándor,

a sportbizottság elnöke szintén azt jósolta, hogy Szegeden marad a magyar kupa. A sportért is felelős alpolgármester,

Szentgyörgyi Pál,

aki egykor a veszprémi kézilabdacsapat elnökségi tagja volt, viszont sima négygólos veszprémi győzelemre voksolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.