Sport

Kozármislenyben szerzett előnyt az SZTE-Szedeák

Kozármislenyben szerzett előnyt az SZTE-Szedeák

2009. április 3., péntek
Kozármislenyben szerzett előnyt az SZTE-Szedeák

A férfi kosárlabda NB I/B 9-16. helyért folyó rájátszásának első körében a Ceragem SE Kozármislennyel küzd az SZTE-Szedeák. A kuparendszerű párharc odavágóját 19.30-tól játszották Kozármislenyben. Az állást folyamatosan követhették a SZEGEDma.hu-n!

A mérkőzésről

részletes beharangozót itt

olvashattak.

Férfi kosárlabda NB I/B, a 9-16. helyért, 1. mérkőzés: Ceragem SE - Kozásmisleny - SZTE-Szedeák

76-87 (19-25, 11-17, 27-22, 19-23).

SZTE-Szedeák

: Simándi 11/3, Rezák 15/9, Nagy A. 2, Kovács 25/6, Kukla 10. Csere: Magyar 4, Puszta 13/3, Varga M. 2, Fülöp 3/3, Varga D., Mészáros 2, Széll. Vezetőedző: Bonifert Domonkos. A sérült

Nyilas Istvánt

és

Tóth Viktort

is nélkülöző SZTE-Szedeák végig vezetve, magabiztosan győzött Kozármislenyben a férfi kosárlabda NB I/B 9-16. helyéért folytatott rájátszás első találkozóján. Az első negyedet hatpontos előnnyel zárták a vendégek, a nagyszünetig pedig tizenkét pontra hizlalták a különbséget. A térfélcserét követően valamelyest feljavult a hazaiak játéka, főleg a palánk alatt váltak határozottabbá az A csoportos Pécs három játékosát,

Fehér Csabát, Eilingsfeld Jánost

és

Lepsényi Ádámot

egyaránt soraikban tudó mislenyiek. Elsősorban Lepsényi kezdett fickándozni, rengeteg támadólepattanót szedett a 18 éves - végül 21 pontig jutó - magasember. A harmadik negyedben 67-67-nél utolérte a Szegedet a vendéglátó, ám

Kovács Attila

triplájával ébresztőt fújt, s az ismét koncentráltabbá váló Bonifert-legénység már meg sem áll a 87-76-os sikerig. Üröm az örömben, hogy három perccel a vége előtt

Simándi Árpád

térdsérülést szenvedett; egyelőre nem tudni, mennyire komoly a baj. Ami a továbbiakat illeti, az SZTE-Szedeák természetesen nem veheti félvállról a jövő szombaton 18 órakor sorra kerülő visszavágót, ám minden esélye megvan arra, hogy a 9-12. helyért folytathassa a B csoportban, azaz máris felülmúlja tavalyi helyezését. Néhány érdekesség a mislenyi meccsről. Nem mondhatni, hogy a szegedieket támogatták volna a sípmesterek, hiszen 17-26-os faultaránnyal zárult az összecsapás: a Kozásmisleny 30, az SZTE-Szedeák mindösszesen 6 büntetőt dobhatott. Sokat jelentett, hogy Simándiék ötven százalékkal értékesítették triplakísérleteiket (16/8), míg a hazaiak 17 külső próbálkozásából csak 3 talált be. A mezőnyből a hazaiak 35, a vendégek 61 százalékkal dobtak. Lepattanózásban a második félidőre feljavult mislenyiek bizonyultak jobbnak (35-25), ám ez végül nem osztott, nem szorzott. A Bonifert-alakulatban Kovács Attila 41 IBM-pontig jutott: 25 pont mellett 11 lepattanó és 5 blokk is fűződött a nevéhez.

Élő közvetítésünket itt olvashatták:

I. negyed: 19-25

Hatpontos szegedi előnnyel zárult az első tíz perc. A játékvezetők igen szigorúan bántak a vendégekkel: a 8-1-es faultarányt a negyed végére is csak 8-3-ra kozmetikázták. Simándi Árpád neve mellé például már három bunkót is be kellett húzni.

II. negyed: 11-17

Továbbra is nagyszerűen játszik a szegedi együttes, különösen a védekezésben nyújtanak extrát Bonifert Domonkos tanítványai. Eddig remekül sikerült a pécsi trió, Fehér, Eilingsfeld és Lepsényi semlegesítése. A mezőnyből összességében 58 százalékkal dobott a Szeged az első félidőben, míg a hazaiaknál ez a mutató mindössze 36 százalék. Legeredményesebb játékosunk Kovács Attila, aki 16/3-mal áll (tizenegy kísérletéből hét talált a gyűrűbe, továbbá hat lepattanót is letépett, illetve három dobást blokkolt), Simándi 7, Puszta Dávid 5, Rezák Tamás, Kukla Zsolt és Magyar Gergely 4-4 pontot termelt. A személyi hibák terén viszont még akadhatnak gondjaink: Simándi és Magyar három-három szabálytalansággal játszik. Az SZTE-Szedeák összességében uralja a találkozót, s magabiztosan vezet 42-30-ra a nagyszünetben.

III. negyed: 27-22

A harmadik játékrészre némiképp feljavult a hazaiak palánk alatti játéka: rengeteg támadólepattanót kapkodtak össze, ezek után pedig kosarakat értek el a kozármislenyiek. Öt ponttal nyerték ezt a felvonást, de a záró tíz percre így is 64-57-es vezetéssel fordult az SZTE-Szedeák.

IV. negyed: 19-23

67-67-nél utolérte ellenfelét a Kozármisleny, a következő támadásnál a legjobbkor érkezett Kovács Attila triplája. Előnyét már végig meg tudta őrizni a szegedi gárda, 79-74-nél Fülöp Béla trojkája adta meg a kegyelemdöfést. Végül 11 ponttal, 87-76-ra győzött az SZTE-Szedeák, így bizakodva várhatja a jövő szombaton 18 órakor kezdődő visszavágót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.