Kozármislenyben szerzett előnyt az SZTE-Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfi kosárlabda NB I/B 9-16. helyért folyó rájátszásának első körében a Ceragem SE Kozármislennyel küzd az SZTE-Szedeák. A kuparendszerű párharc odavágóját 19.30-tól játszották Kozármislenyben. Az állást folyamatosan követhették a SZEGEDma.hu-n!

A mérkőzésről részletes beharangozót itt olvashattak.

Férfi kosárlabda NB I/B, a 9-16. helyért, 1. mérkőzés: Ceragem SE – Kozásmisleny – SZTE-Szedeák 76-87 (19-25, 11-17, 27-22, 19-23). SZTE-Szedeák: Simándi 11/3, Rezák 15/9, Nagy A. 2, Kovács 25/6, Kukla 10. Csere: Magyar 4, Puszta 13/3, Varga M. 2, Fülöp 3/3, Varga D., Mészáros 2, Széll. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

A sérült Nyilas Istvánt és Tóth Viktort is nélkülöző SZTE-Szedeák végig vezetve, magabiztosan győzött Kozármislenyben a férfi kosárlabda NB I/B 9-16. helyéért folytatott rájátszás első találkozóján. Az első negyedet hatpontos előnnyel zárták a vendégek, a nagyszünetig pedig tizenkét pontra hizlalták a különbséget. A térfélcserét követően valamelyest feljavult a hazaiak játéka, főleg a palánk alatt váltak határozottabbá az A csoportos Pécs három játékosát, Fehér Csabát, Eilingsfeld Jánost és Lepsényi Ádámot egyaránt soraikban tudó mislenyiek. Elsősorban Lepsényi kezdett fickándozni, rengeteg támadólepattanót szedett a 18 éves – végül 21 pontig jutó – magasember. A harmadik negyedben 67-67-nél utolérte a Szegedet a vendéglátó, ám Kovács Attila triplájával ébresztőt fújt, s az ismét koncentráltabbá váló Bonifert-legénység már meg sem áll a 87-76-os sikerig. Üröm az örömben, hogy három perccel a vége előtt Simándi Árpád térdsérülést szenvedett; egyelőre nem tudni, mennyire komoly a baj. Ami a továbbiakat illeti, az SZTE-Szedeák természetesen nem veheti félvállról a jövő szombaton 18 órakor sorra kerülő visszavágót, ám minden esélye megvan arra, hogy a 9-12. helyért folytathassa a B csoportban, azaz máris felülmúlja tavalyi helyezését.

Néhány érdekesség a mislenyi meccsről. Nem mondhatni, hogy a szegedieket támogatták volna a sípmesterek, hiszen 17-26-os faultaránnyal zárult az összecsapás: a Kozásmisleny 30, az SZTE-Szedeák mindösszesen 6 büntetőt dobhatott. Sokat jelentett, hogy Simándiék ötven százalékkal értékesítették triplakísérleteiket (16/8), míg a hazaiak 17 külső próbálkozásából csak 3 talált be. A mezőnyből a hazaiak 35, a vendégek 61 százalékkal dobtak. Lepattanózásban a második félidőre feljavult mislenyiek bizonyultak jobbnak (35-25), ám ez végül nem osztott, nem szorzott. A Bonifert-alakulatban Kovács Attila 41 IBM-pontig jutott: 25 pont mellett 11 lepattanó és 5 blokk is fűződött a nevéhez.

Élő közvetítésünket itt olvashatták:

I. negyed: 19-25

Hatpontos szegedi előnnyel zárult az első tíz perc. A játékvezetők igen szigorúan bántak a vendégekkel: a 8-1-es faultarányt a negyed végére is csak 8-3-ra kozmetikázták. Simándi Árpád neve mellé például már három bunkót is be kellett húzni.

II. negyed: 11-17

Továbbra is nagyszerűen játszik a szegedi együttes, különösen a védekezésben nyújtanak extrát Bonifert Domonkos tanítványai. Eddig remekül sikerült a pécsi trió, Fehér, Eilingsfeld és Lepsényi semlegesítése. A mezőnyből összességében 58 százalékkal dobott a Szeged az első félidőben, míg a hazaiaknál ez a mutató mindössze 36 százalék. Legeredményesebb játékosunk Kovács Attila, aki 16/3-mal áll (tizenegy kísérletéből hét talált a gyűrűbe, továbbá hat lepattanót is letépett, illetve három dobást blokkolt), Simándi 7, Puszta Dávid 5, Rezák Tamás, Kukla Zsolt és Magyar Gergely 4-4 pontot termelt. A személyi hibák terén viszont még akadhatnak gondjaink: Simándi és Magyar három-három szabálytalansággal játszik.

Az SZTE-Szedeák összességében uralja a találkozót, s magabiztosan vezet 42-30-ra a nagyszünetben.

III. negyed: 27-22

A harmadik játékrészre némiképp feljavult a hazaiak palánk alatti játéka: rengeteg támadólepattanót kapkodtak össze, ezek után pedig kosarakat értek el a kozármislenyiek. Öt ponttal nyerték ezt a felvonást, de a záró tíz percre így is 64-57-es vezetéssel fordult az SZTE-Szedeák.

IV. negyed: 19-23

67-67-nél utolérte ellenfelét a Kozármisleny, a következő támadásnál a legjobbkor érkezett Kovács Attila triplája. Előnyét már végig meg tudta őrizni a szegedi gárda, 79-74-nél Fülöp Béla trojkája adta meg a kegyelemdöfést. Végül 11 ponttal, 87-76-ra győzött az SZTE-Szedeák, így bizakodva várhatja a jövő szombaton 18 órakor kezdődő visszavágót.

Előző sztori

Etelka sor / Mars tér: Miért a kettős mérce?

Következő sztori

Már a szegfűjét is elveszti az MSZP?

Legutóbbi hasonló cikkek