Kifakadt az olimpiai bajnok – összehívta társait

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged Beton LEN-kupa-döntőt játszik szerdán

Vízilabdalázban Szeged, a szurkolók elővételben vásárolják a jegyeket, ami nem fordult még elő a klubnál. A szerdai LEN-kupa-döntő visszavágóra rengetegen kíváncsiak, a Szegednek kétgólos hátrányt kell ledolgozni. Varga Tamás olimpiai bajnok a találkozó előtt kifakadt, és ma estére összehívta társait.

Hatalmas várakozás előzi meg a Szeged Beton – Panioniosz vízilabda LEN-kupa-döntő szerdai visszavágó mérkőzését. A mai sajtótájékoztatón Juhász György szakosztály-igazgatótól megtudtuk, hogy elővételben 250 jegy elkelt.

„Ilyen a klub fennállása óta még nem volt” – jelentette ki a szakosztály-igazgató. Ha így fogynak a jegyek, akkor garantált, hogy a meccs kezdetére, szerdán este fél hétre minden jegy elkel elővételben. Persze az újszegedi sportuszoda sátra alá hivatalosan 600 szurkolónál többet nem engedhet be a Beton vezetése. Szegeden ugyanis kijelenthetjük: méltatlanok a körülmények egy Európa élvonalába tartozó csapathoz. Akik kiszorulnak a sátor alól, televízióban sem követhetik az eseményeket, mert mint Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton elnöke elmondta, a Magyar Televízió sportosztálya többszöri levélváltás után már a szezon előtt kijelentette, Szegedről nem hajlandó közvetíteni.

„Először a rossz fényviszonyokra hivatkoztak, majd amikor ezt megoldottuk, akkor a kamerapódiumok elhelyezését nem tartották ideálisnak” – magyarázta az elnök, aki az esélyeket is latolgatta:

Ma érkeznek a görögök

A görög Panioniosz együttese ma este érkezik Szegedre. Kedden délelőtt és este is edzhetnek a mérkőzés előtt az újszegedi sportuszodában. Információnk szerint a görög csapatot harminc szurkoló kíséri el. A szerdai találkozó előtt két órával, 16.30-kor nyitják ki a sportuszoda kapuit. Pontosan ekkor kezdődik a sportcsarnokban a Szeviép-Szeged – Sopron női kosárlabdadöntő második összecsapása.

„Ha Athénban döntetlent értünk volna el, akkor most 80-90 százalék esélyünk lenne a LEN-kupa elhódítására. Egygólos vereségnél is adtam volna csapatunknak 60-70 százalékot. De mivel 8-6 lett oda, ezért azt mondom, mindkét csapatnak ugyanannyi a sansza.”

Kásás Zoltán, a Szeged Beton vezetőedzője görög csapattal már nyert BL-t, és több nagy csatában is szerepelt, mint edző. A kitűnő tréner kritikusan fogalmazott:

„Ha az athéni vagy a Fradi elleni szombati játékot produkáljuk szerdán este, akkor nem mi leszünk az elsők. Ha úgy játszunk, mint a Kazany ellen, akkor örömünnep lesz a meccs után” – fejtegette a vezetőedző. Majd azon elmélkedett a mester, hogy újabban a játékosok nem hajlandók a megbeszélteket végrehajtani, mindig valami újat találnak ki, ami nem vezet eredményre. Kásás szerint az nem lenne baj, ha a csapat improvizál, de a taktikai utasításokat be kell tartani, e nélkül nem lehet jó eredményre számítani. Úgy érezte, hogy Athénban, az első mérkőzésen a környezet és a közönség megzavarta a csapatot, ami kihatott a Ferencváros elleni találkozóra is. A sérültek játékára is kitért a vezetőedző: véleménye szerint Juhász már szerdán bevethető lesz, de Komlósi játéka kérdéses. A lövő kézzel nincs probléma, de ha a sérült bal kezét ütés éri, akkor még mindig fájdalmai vannak a vízilabdásnak.

Az biztos, hogy a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás ott küzd majd a medencében. A kitűnő játékos azt szeretné, ha minden csapattársa felnőne a feladathoz.

„Kikérem magamnak, hogy a helyi újság engem és Weszelovszkyt tart hibásnak a Fradi elleni vereségért. Tényleg csak egy gólt lőttünk, de esetleg a többiek is vállalhatnának több szerepet” – mérgelődött Varga Tamás, aki hétfő este fél tízre összehívta játékostársait, hogy elbeszélgessenek a mérkőzés előtt. Hozzátette: mindenkinek el kell vállalni a helyzeteket, és nem tovább passzolni a labdát. „Ha ez így lesz szerdán is, akkor nem lesz esélyünk. Állítom, hogy a Kazany, akit az elődöntőben kivertünk jóval erősebb csapat, mint a Panioniosz. De egy kupadöntőt nem lehet semmihez mérni, ott mindenki megtáltosodik” – hangsúlyozta Varga Tamás, aki már négyszer játszott európai kupadöntőt, ami önmagáért beszél.

Előző sztori

Utolsó mérkőzésén kikapott a bajnok GabonaTransz

Következő sztori

Ákos: Lemondtunk a létezésünk szellemi alapjáról