Sport

Hátország: A kis vasutasok gólfesztiválja

Hátország: A kis vasutasok gólfesztiválja

2009. április 27., hétfő
Hátország: A kis vasutasok gólfesztiválja

Az elmúlt hétvégén az SZVSE, illetve a Rendőr TE négy korosztályos gárdája lépett pályára bajnoki mérkőzésen, közülük három győzött, egy pedig döntetlenre végzett. A SZVSE három alakulata is vezeti saját bajnokságát.

Alábbi összeállításunkban a SZVSE és a Rendőr TE korosztályos együtteseinek az április 25-27-i bajnoki fordulókban elért eredményeit közöljük. A továbbiakban is folyamatosan nyomon követhetik majd a SZEGEDma.hu-n ezeknek a csapatoknak a szereplését.

A SZVSE ifjúsági csapata a megyei I. osztály 23. fordulójában Kisteleken szerepelt éllovasként, s könnyed, 4-1-es sikerrel térhetett haza (miközben a felnőttek

3-0-ra kaptak ki

). A SZVSE-ifi továbbra is magabiztosan vezeti a pontvadászatot: 59 pontot gyűjtöttek, míg a második Sándorfalvának 54, a harmadik Kiszombornak 49 pontja van. A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség megyei serdülőbajnokság (U16) Tisza-Maros csoportjában az RTE Szeged csapata, amely az Újszentiván színeiben versenyez, a Szőregi RSE-vel csapott össze, és 3-1-es győzelmet aratott. Ugyanebben a csoportban a SZVSE 2-2-es döntetlent játszott a Károlyi DSE vendégeként. A tízcsapatos tabellán 14 fordulót követően a SZVSE áll az élen 35 ponttal, megelőzve a 34 pontos Makói FC-t, a Rendőr TE-Újszentiván 19 ponttal az ötödik. Ami a legifjabbakat illeti, a megyei előkészítő-bajnokság Tisza-Maros csoportjában szereplő SZVSE I. alaposan kitömte az UTC alakulatát: tizenhármat rúgtak a „kis vasutasok”! A SZVSE II. ezúttal szabadnapos volt. A bajnokságot a SZVSE I. vezeti 33 ponttal.

Megyei I. osztály, ifjúságiak:

Kistelek – Szegedi VSE 1-4 (1-2).

Gólszerzők: Máté (25. p.), illetve Magony 2 (19. p., 29. p.), Vígh (52. p.), Pavelka (87. p.).

Kistelek:

Szatmári – Tóth D., Bitó, Tóth G. (Kiss T.), Torhosi, Muhel, Máté, Tóth Á., Papp, György (Jójárt), Lajos.

SZVSE:

Gombos (Iváncsics) – Kis T. (Mészáros), Csobán, Cseh, Magony, Fábián, Vincze (Lukács), Vígh, Muhi, Pavelka, Pál (Kozma). Edző: Fülöp László.

U16 megyei bajnokság, Tisza-Maros csoport:

RTE-Újszentiván – Szőregi RSE 3-1 (2-0).

Gólszerzők: Tóth Á. (30. p.), Fröhlich (40. p.), Nyári (70. p.), illetve Néma (60. p.).

RTE:

Daróczi – Bercse (Bujdosó), Szabó D., Balázs A., Földi, Sipos Cs. (Ferenczi), Nagy Á., Fröhlich (Nyári), Kiss Á., Tóth Á., Bodnár M. (Reisinger). Edző: Marton Gellért Ernő.

Szőreg RSE:

Bozsó – Csorba, Köteles, Tóth P., Méreg, Gyovai, Juhász, Dékány, Vilonya, Néma, Boros.

Károlyi DSE – SZVSE 2-2 (1-0).

Góllövők: Szalma 2, illetve Rózsa és Galovszky.

Károlyi DSE:

Horváth – Tóth, Bakri, Nyári, Szalma, Godó, Dicső, Grünvald, Wenner, Hallósy, Dudás. Edző: Juhász Ádám.

SZVSE:

Mészáros – Megyeri, Környei, Busa, Nagypál, Szántó (Csamangó), Nagymihály, Locskai (Galovszky), Lukács, Szabó, Rózsa. Edző: Hágelmann Endre.

Megyei előkészítő-bajnokság:

SZVSE I. – UTC 13-0 (6-0).

Góllövők: Kakuszi 3, Szántó D. 3, Németh 3, Rózsa D., Csamangó, Faragó D., Rózsa Á.

SZVSE:

Dursun – Faragó N., Vincze, Környei, Kertész, Csamangó T., Szántó D., Bárány, Németh R., Rózsa D., Faragó D. Cserék: Bécsi, Horváth, Rádai, Kiss L., Kakuszi, Rózsa Á. Edző: Hágelmann Endre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.