Közélet

Egymilliárdos forintos belvízvédelmi beruházás Szeged határában

Egymilliárdos forintos belvízvédelmi beruházás Szeged határában

2009. április 20., hétfő
Egymilliárdos forintos belvízvédelmi beruházás Szeged határában

Egymilliárd forintos belvízvédelmi beruházás kezdődik Szeged határában; a nagy-fehértói belvízrendszer rekonstrukciója során csatornákat, szivattyútelepeket újítanak föl és új műtárgyak is épülnek - mondta az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ATIKÖVIZIG) beruházási osztályának vezetője az MTI-nek hétfőn.

Frank Szabolcs

elmondta: a Szeged-Kiskundorozsma térségében megvalósuló munkálatokra 1,063 milliárd forintos támogatást nyert az ATIKÖVIZIG a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán, a támogatási szerződést a napokban aláírták, jelenleg a közbeszerzési eljárás előkészítése folyik. A teljes egészében pályázati forrásból megvalósuló beruházás kiviteli munkái a szakember reményei szerint nyár közepén indulhatnak el és 2010 végéig kell befejeződniük. Kifejtette: a terület belvízrendszerét az elmúlt tíz-húsz év során elhanyagolták, így szükség van a csatornák, a gépészeti berendezések és a zsilipek felújítására. A beruházást az is indokolja, hogy a város távlati tervei között szerepel egy ipari park kiépítése, az innen érkező többlet vizet azonban már nem tudná befogadni a jelenlegi rendszer - közölte az osztályvezető. Frank Szabolcs hozzátette: a munkálatok során felújítanak mintegy 15 kilométernyi belvízcsatornát és főgyűjtőt, elvégzik a meglévő műtárgyak és átemelők rekonstrukcióját, valamint több új elzáró szerkezet és szivattyútelep is épül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.