Egymilliárdos forintos belvízvédelmi beruházás Szeged határában

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egymilliárd forintos belvízvédelmi beruházás kezdődik Szeged határában; a nagy-fehértói belvízrendszer rekonstrukciója során csatornákat, szivattyútelepeket újítanak föl és új műtárgyak is épülnek – mondta az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ATIKÖVIZIG) beruházási osztályának vezetője az MTI-nek hétfőn.

Frank Szabolcs elmondta: a Szeged-Kiskundorozsma térségében megvalósuló munkálatokra 1,063 milliárd forintos támogatást nyert az ATIKÖVIZIG a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán, a támogatási szerződést a napokban aláírták, jelenleg a közbeszerzési eljárás előkészítése folyik.
A teljes egészében pályázati forrásból megvalósuló beruházás kiviteli munkái a szakember reményei szerint nyár közepén indulhatnak el és 2010 végéig kell befejeződniük.
Kifejtette: a terület belvízrendszerét az elmúlt tíz-húsz év során elhanyagolták, így szükség van a csatornák, a gépészeti berendezések és a zsilipek felújítására. A beruházást az is indokolja, hogy a város távlati tervei között szerepel egy ipari park kiépítése, az innen érkező többlet vizet azonban már nem tudná befogadni a jelenlegi rendszer – közölte az osztályvezető.
Frank Szabolcs hozzátette: a munkálatok során felújítanak mintegy 15 kilométernyi belvízcsatornát és főgyűjtőt, elvégzik a meglévő műtárgyak és átemelők rekonstrukcióját, valamint több új elzáró szerkezet és szivattyútelep is épül.

Előző sztori

Utazás: Csíksomlyói búcsú és Milan Mágia

Következő sztori

Parlamenti bunkóságok