Közélet

Ákos: Lemondtunk a létezésünk szellemi alapjáról

Ákos: Lemondtunk a létezésünk szellemi alapjáról

2009. április 20., hétfő
Ákos: Lemondtunk a létezésünk szellemi alapjáról

Egy országos turné keretében május 16-án Szegedre, a Városi Sportcsarnokba látogat Kovács Ákos, az ország egyik legnépszerűbb rockénekese. „Rágjuk a gittet, mint a szegény Pál utcai fiúk, azzal a különbséggel, hogy ezt nekünk gumicukorként adták el. Kérődzünk a teljesen értelmetlen, egészségtelen valóságon, pedig se íze, se bűze. Már elfelejtettük, hogy ki is lehet köpni - beszélt a zoom.hu-n egy interjúban a mai magyar valósságot tükröző egyik szimbólumról.

A hazai közállapotok elsősorban lelki értelemben mutatnak tragikus képet - hangzott el a beszélgetés során. „Hazánk egy politikai garnitúra által lerabolt és tönkretett ország, de mindez csak tünet. Az igazi probléma abban áll, hogy lemondtunk a létezés szellemi alapjáról, a problémákat csak pénzügyileg, számszakilag tudjuk értelmezni. Pedig a krízis elsősorban lelki természetű: az ember az utóbbi néhány évszázadban megpróbálta elképzelni a létezését Isten nélkül, elszakadt a saját szellemi gyökereitől. Homokra építettünk, a semmire alapoztuk egész életünket. A válság során nem történik más, mint hogy a pénz eltűnik a ráépült rendszer alól" - magyarázta a zoom.hu interjújában

Ákos.

Az énekessel készített beszélgetést a

zoom.hu oldalán teljes terjedelmében itt

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.