Ákos: Lemondtunk a létezésünk szellemi alapjáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy országos turné keretében május 16-án Szegedre, a Városi Sportcsarnokba látogat Kovács Ákos, az ország egyik legnépszerűbb rockénekese. „Rágjuk a gittet, mint a szegény Pál utcai fiúk, azzal a különbséggel, hogy ezt nekünk gumicukorként adták el. Kérődzünk a teljesen értelmetlen, egészségtelen valóságon, pedig se íze, se bűze. Már elfelejtettük, hogy ki is lehet köpni – beszélt a zoom.hu-n egy interjúban a mai magyar valósságot tükröző egyik szimbólumról.

A hazai közállapotok elsősorban lelki értelemben mutatnak tragikus képet – hangzott el a beszélgetés során. „Hazánk egy politikai garnitúra által lerabolt és tönkretett ország, de mindez csak tünet. Az igazi probléma abban áll, hogy lemondtunk a létezés szellemi alapjáról, a problémákat csak pénzügyileg, számszakilag tudjuk értelmezni. Pedig a krízis elsősorban lelki természetű: az ember az utóbbi néhány évszázadban megpróbálta elképzelni a létezését Isten nélkül, elszakadt a saját szellemi gyökereitől. Homokra építettünk, a semmire alapoztuk egész életünket. A válság során nem történik más, mint hogy a pénz eltűnik a ráépült rendszer alól” – magyarázta a zoom.hu interjújában Ákos.

Az énekessel készített beszélgetést a zoom.hu oldalán teljes terjedelmében itt olvashatják.

Előző sztori

Kifakadt az olimpiai bajnok – összehívta társait

Következő sztori

Bajnai áldozatokat vár mindenkitől