A Fidesz a toronyban, az MSZP a pincében

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltté válását követő napokban készült Medián-felmérésben többek között az is olvasható, már a választópolgárok 54 százaléka gondolja úgy, hogy előrehozott választásokra lenne szükség, sőt a felméréséből az is kiderül, hogy a választani tudó biztos szavazók körében az MSZP 18, a Fidesz 70 százalékon áll (az SZDSZ és az MDF 2, a Jobbik 4 százalékra számíthat) – ismertette a zoom.hu a hvg.hu-n közzétett felmérést.

51-ről 47 százalékra csökkent viszont azoknak az aránya, akik részt is vennének egy most vasárnapi választáson. A visszaesés leginkább az MSZP-szavazók elbizonytalanodásából következik, csak minden másodikuk mondta biztosra a részvételét. A Fidesz-szavazók háromnegyede viszont biztosan elmenne szavazni. A választani tudó biztos szavazók körében a Fidesz soha nem látott fölényre tett szert.

A teljes népesség körében a Fidesz 44, az MSZP 15, az SZDSZ, az MDF és a Jobbik 2-2 százaléknyi szavazótábort tudhat magáénak. A teljes lakosság 33 százaléka pedig úgy nyilatkozott, hogy nincs pártja. Az új kormányfő, Bajnai Gordon ismertsége a korábbiakhoz képest erőteljesen emelkedett, de az őt ismerőknek – a két hónappal ezelőtti 28-cal szemben – csak 18 százaléka látja szívesen fontos politikai szerepben.

A teljes cikket a zoom.hu-n itt olvashatják.

Előző sztori

Bravúros Szeviép-siker a Pécs ellen az elődöntőben

Következő sztori

Kövér: Kinyitni a szekrényt, hogy kiessen a csontváz