Közélet

Zajlik a Zuschlag-ügy, inognak a dominók

Zajlik a Zuschlag-ügy, inognak a dominók

2009. március 17., kedd
Zajlik a Zuschlag-ügy, inognak a dominók

Javában folyik a Zuschlag-per tárgyalássorozata Kecskeméten. A keddi napon Molnár Tibort - aki 2002 óta MSZP-s önkormányzati képviselő Kecskeméten, s 2002 és 2006 között a Dél-alföldi Regionális Tanács testületének is tagja volt - hallgatta meg tanúként a bíróság. A bíró közel száz tanú meghallgatását tartja szükségesnek, azonban legtöbbjüktől írásos vallomást is elfogad. Amint arról a SZEGEDma.hu már többször is beszámolt, a tárgyalás során két tanú vallomásában is felmerült Ujhelyi István, egykori államtitkár, szőregi országgyűlési képviselő neve.

Zuschlag Jánost

, az MSZP egykori kecskeméti országgyűlési képviselőjét 2007. szeptemberében tartóztatták le. Ellene még 2005-ben indított vizsgálatot a Kiskunhalasi Városi Ügyészség a számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több civil szervezet pályázatokon nyert támogatásainak felhasználása miatt. Az ügy egyes hírek szerint a legmagasabb MSZP-s körökig kígyózhat. A következő tárgyalásra csütörtökön kerül sor, ahol tanúként meghallgatjhák

Arató Gergelyt

is, az oktatási tárca államtitkárát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.