Szombaton tartják az V. Árvízi Emléknapot

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged utcáit 1879 márciusában több méteres víz borította. A szörnyű árvíz jéghideg habjai 130 évvel ezelőtt gyakorlatilag az egész várost romokba döntötték, ám a szegediek és a világ különböző országai összefogtak, hogy bebizonyítsák: szeretetben és egyetértésben együtt dolgozva egy egész várost is újjá lehet építeni! Erre a példamutató eseményre emlékeznek az Árvízi Emléknap keretein belül, immár ötödik alkalommal, március 14-én 10 órától, a szegedi Dóm téren. A ma már fél évtizedes rendezvényt a Szegedi Belvárosi Plébánia és a szegedi cserkészek együttes erővel hívták életre, az árvíz 125. évfordulójára.

Azóta eltelt öt év, s a nap színesebb, élménydúsabb lett, nagyobb kereteket öltött. Programjaik között szerepel: főzőverseny, lovaglás, íjászat, toronykilátó, ügyességi- óriás- és cserkészjátékok, nyomozójáték, roverjáték, cserebere vásár, több, mint tízféle kézművesfoglalkozás, kalácssütés, kovácsműhely, városvetélkedő, élő- csocsó kupa. A téren egész nap várja vendégeit a cserkészetet és a Nagyárvizet bemutató interaktív kiállítás, teaház, tejbár. Az Árvízi Emléknap összes programja ingyenes, az egész nap nyitva tartó toronykilátó kivételével. Bővebb információk a rendezvény honlapján.

Előző sztori

A hét fotója: Kockajáték?

Következő sztori

Szinte minden drágább lesz

Legutóbbi hasonló cikkek