Szegedi Tavaszi Fesztivál – programok tizenhárom helyszínen

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenhárom helyszínen háromtucatnyi rendezvény, köztük kiállítások, koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok várják a vendégeket március 20. és április 5. között a Szegedi Tavaszi Fesztiválon – közölte a fesztiváligazgató pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.

Az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy nemcsak nyáron lehet színvonalas kulturális programokat szervezni Szegeden. Az immár hatodik alkalommal megrendezett fesztivál gyökeret vert a Tisza-parti városban – mondta Elekes Zoltán az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.
A nyitó rendezvény Marosi Kata festőművész Hétköznapi eklektika című kiállítása lesz a Gulácsy Galériában. Ezen kívül számos képzőművészeti tárlat és más kiállítás is várja az érdeklődőket: a Szegedi Tavaszi Fotószalon keretében a városban dolgozó fotográfusok alkotásaival találkozhatnak a látogatók, bemutatkozik Léphaft Pál karikaturista, és rendeznek emlékkiállítást Balázs Béla születésének 125. évfordulója alkalmából is.
Fellép a fesztiválon Kepes András, Marie Jones Kövek a zsebben című darabjában színpadra áll Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter, Hernádi Judittal és Gálffi Lászlóval Gurney Love Letters című levél-drámájában találkozhat a közönség, de láthatnak válogatást a L’Art Pour L’Art társulat legjobb műsoraiból, Két jegyet a háromra! címmel pedig Cserna Antal és Szalay Krisztina darabjának ősbemutatója is szerepel a színházi programok között.
A bő két hét alatt az IH Rendezvényközponttal közösen szervezett kísérőprogramok között szerepel Presser Gábor koncertje és a VI. Szegedi Blues és Jazz Fesztivál is.
Elekes Zoltán hangsúlyozta: nagyon fontosnak tartják, hogy programjaikkal a gyerekeket is megszólítsák. A legkisebbeket Kisvakond világkörüli útja címmel zenés mesejáték várja, a fesztivál idén is visszatérő vendége Gryllus Vilmos, a Szegedi Vadasparkban pedig a Víz Világnapja alkalmából szerveznek programokat a gyerekeknek.

Default thumbnail
Előző sztori

Szombat - vasárnap: Nőnap és Utazási börze

Következő sztori

A törvény nevében a huszár marad?!

Legutóbbi hasonló cikkek