Sport

Sporthétvége: Szenzációs Szedeák-siker Szolnokon

Sporthétvége: Szenzációs Szedeák-siker Szolnokon

2009. március 8., vasárnap
Sporthétvége: Szenzációs Szedeák-siker Szolnokon

Fantasztikus küzdelemben, hosszabbítás után győzött Szolnokon az SZTE-Szedeák férfi kosárcsapata, mely továbbra is harcban van a negyeddöntőbe jutásért az NB I/B-ben. A Pick a vártnál könnyebben diadalmaskodott Debrecenben. Jó hétvégéje volt az Universitas női kosárcsapatának, s tekéseink sem lassítottak. Részletek a Sporthétvégében!

Férfi kosárlabda: Szolnokon győzött az SZTE-Szedeák

Mint azt a szombati

Tisza-parti kosárrangadóról szóló részletes beharangozónkban

olvashatták, hatalmas tétje van a 15.30-kor kezdődő Szolnoki Főiskola - SZTE-Szedeák mérkőzésnek. A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában öten küzdenek még az egyetlen kiadó negyeddöntős helyért, a Szolnokot üldözi a Jászberény, a Tiszaújváros, a Szeged és az Óbuda is. Három körrel az alapszakasz vége előtt gyakorlatilag lehetetlen jósolni, annyi azonban biztos, hogy a mostani hétvége rangadóinak győztesei helyzeti előnybe kerülnek. Ezért lenne szükség a Szedeák bravúrjára a Tiszaligeti Sportcsarnokban! A gárdából

Tóth Viktor

hiányzik sérülése miatt. Hatalmas mérkőzést vívott a két együttes, őrületes izgalmak után hosszabbításba torkollott a csata: a Szolnok az utolsó negyedben kilencpontos hátrányból kapaszkodott vissza a faultproblémákkal is küzdő, három cserével játszó Szegeddel szemben (86-86). A ráadásban előbb 89-98-ra, majd 91-100-ra lépett el a Szedeák

Kovács Attila, Nyilas

és

Rezák

kosaraival, ám a hazaiak ekkor sem adták föl: 100-102-re zárkóztak vissza.

Simándi Árpád

egy értékesített büntetője azonban megadta a kegyelemdöfést. A második idegenbeli győzelem aranyat érhet!

Bonifert Domonkos

vezetőedzőt a Szolnoki Olaj - Albacomp magyarkupa-negyeddöntő közben, a lelátón értük utol: "Nagyszerű teljesítménnyel rukkoltunk elő az A csoportos magyar magra építő Szolnoki Főiskola ellen, hatalmas szívvel küzdöttek a fiúk. Mivel keveset tudtam cserélni, a végére, illetve a hosszabbításra nagyon elfáradtunk, ám az akaratunkkal pótolni tudtunk az erőt. Fegyelmezett, taktikus játékkal, korrekt bíráskodás mellett értéke győzelmet arattunk. Várjuk szeretettel szurkolóinkat a jövő hétvégi, Eger elleni sorsdöntő csatára" - mondta a mester. Természetesen mivel rendkívül szoros a küzdelem, lehetetlenség megtippelni, ki örülhet majd az alapszakasz végén a negyedik helynek, ám az bizonyos: ha az Egert, majd idegenben a Jászberényt is két vállra tudná fektetni a Szeged, akkor igen jók az esélyei arra, hogy befutó legyen.

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 20. fordulójában: Szolnoki Főiskola – SZTE-Szedeák 100-103 (20-16, 18-26, 28-26, 20-18, 14-17).

Szolnok, 300 néző. Vezette: Torzsa, Kisházi. SZTE-Szedeák: Simándi 16/3, Rezák 13/9, Nyilas 24/6, Kovács A. 26, Kukla 20. Csere: Puszta, Nagy A. 2, Mészáros 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

A forduló további eredményei:

EKF Hész – Jászberényi KSE 88-71, Óbudai Kaszások – Tiszaújvárosi Phoenix KK 84-76, Wamsler SE Salgótarján – Nagykálló 101-58, Debreceni Egyetem KE – Univer Kecskemét B 88-79, Újbuda TC – Bajai Bácska FKE 77-61.

Az állás 20 kört követően:

1. Salgótarján 17-3 2. Eger 14-6 3. Baja 14-6 4. SZTE-Szedeák 10-10 5. Óbudai Kaszások 10-10 6. Szolnok 9-9 (két mérkőzéssel kevesebbet játszott) 7. Jászberény 10-10 8. Tiszaújváros 10-10

Kézilabda: Komoly előnyt szerzett a kupában a Pick

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata vezeti a Budapest Bank Férfiliga tabelláját, ám ezt a pozícióját csak annak köszönheti, hogy a rivális MKB Veszprémnek több találkozója is elmaradt. Mint emlékezhetnek, a bakonyiak az ősszel Szegeden is győzni tudtak a tartalékos Pick ellen, így hatalmas lépést tettek az alapszakasz megnyerése felé. A Matics-legénység jövő szombaton vághat vissza

Mocsai Lajos

együttesének, ám addig még vár egy megoldandó feladat a szegedi fiúkra: a címvédő a Debrecennel csatázik a kupában. A debreceniek hazai környezetben bárkire veszélyesek, így az ötödik helyezett ellen nem mehet biztosra a Pick a magyar kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Szerencsére nem igazolták jó hírüket a debreceniek, a Pick rendkívül simán hozta a mérkőzést, így a szerdai szegedi visszavágó csupán formalitásnak tekinthető.

A férfi kézilabda magyar kupa negyeddöntőjében, 1. mérkőzés: Debrecen – Pick Szeged 17-29 (9-14).

Pick Szeged: Puljezevics – Ghionea 7, Krivokapics, Andjelkovics 2, Zubai, Oszmajics 3, Zvizej 3/1. Csere: Marjanac (kapus), Petrea 5, Laluska 3, Herbert 2, Nenadics 4/1, Vadkerti. Vezetőedző: Vladan Matics.

Teke: Kigolyózták a Sörgurítókat

A GabonaTransz-Szeged férfi tekecsapata eddig valamennyi mérkőzését megnyerte a szuperligában, s csak azért szorul a nagy vetélytárs Zalaegerszeg mögé a tabellán, mert egy találkozóját el kellett halasztania BL-kötelezettségei miatt. A Tisza-partiak a hétvégi, 14. fordulóban Sopronba utaznak, ahol a helyi Sörgurítókkal csapnak össze szombat délután. Nem sörmeccsről van, fontos lenne győzni a nyolcadik helyen tanyázó vendéglátók ellen. Jó hír, hogy a szegedieknél újra bevethető

Kiss Norbert

is. Egyik legjobbjával a soraiban is megizzadt Sopronban a BL-elődöntős, végül azonban szállította a bajnoki pontokat. Mivel a Zalaegerszeg szintén nyerni tudott, a Szeged egyelőre továbbra is második.

A teke szuperliga 14. fordulójában: Soproni Sörgurítók SE - GabonaTransz-Szegedi TE 3:5.

Női kosárlabda - második vonal: Megvan a negyedik és az ötödik győzelem

Az amatőr női kosárlabda NB I Keleti csoportjában már sor került a Debrecen-Szeged párharc első felvonására. A kézilabdás fiúk látogatását egy nappal előzte meg a kosaras hölgyek kiruccanása, s az Universitas Szeged sikerrel vette az akadályt.

Magyar Gergely

gárdája végre ismét nyerni tudott, mégpedig igencsak fordulatos mérkőzésen, ám a négy győzelem mellett sajnos már nyolc vereség áll a Szeged neve mellett. Nincs azonban megállás, lányaink vasárnap 13 órától a még nyeretlen Gyöngyöst fogadják, úgyhogy adott a lehetőség a javításra. Sikerült is szebbé tenni a mérleget, a vasárnapi találkozón ugyanis valósággal kiütötte gyöngyösi látogatóját az Universitas, mely így rögtön előre is lépett az ötödik helyre!

Az amatőr női kosárlabda NB I Keleti csoportjában pénteken: Debreceni EAC - Universitas Szeged 69-74 (21-23, 22-10, 12-22, 14-19). Az amatőr női kosárlabda NB I Keleti csoportjában vasárnap: Universitas Szeged – Gyöngyösi KC 90-35 (15-11, 29-9, 25-7, 21-8).

Labdarúgás: Volán-vereség a nyitányon

A hétvégén megkezdődik a küzdelem a labdarúgó NB III-ban és a megyei I., illetve II. osztályban is. A SZEGEDma.hu ismét külön anyagban foglalja majd össze a történéseket. A szombaton 14.30-kor sorra kerülő Tisza Volán SC - Hódmezővásárhelyi FC NB III-as derbiről szóló

beharangozónkat itt olvashatják el

. A Volán sajnos ezúttal sem bírt a Vásárhellyek, a vendégek 2-0-ra nyertek a Felső Tisza parton. A találkozó összefoglalóját és az összes hétvégi eredményt

itt olvashatják el

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.