Közélet

Ombudsman-vizsgálatok március 15-e kapcsán

Ombudsman-vizsgálatok március 15-e kapcsán

2009. március 16., hétfő
Ombudsman-vizsgálatok március 15-e kapcsán

Elmúlt Magyarország egyik legjelentősebb nemzeti ünnepe, az 1848-as szabadságharc kezdetét, szellemi erejét jelentő március 15-e. E napon Petőfivel az élen a márciusi ifjak kikiáltották a 12 pontot, melyben az egyén és a nemzet szabad önrendelkezését is megfogalmazták. 161 évvel később, a március 15-i ünnepségen az ombudsman vizsgálatot indított, hogy az ünnepen résztvevők alkotmányos jogai nem sérültek-e a karhatalom „áldásától" - számol be a fejleményekről a mno.hu.

A Magyar Nemzet internetes oldalán arról ír, hogy a gyülekezési joggal, a véleménynyilvánítási- és sajtószabadsággal, a személyes szabadsághoz való joggal, a tisztességes eljáráshoz való joggal, továbbá a hátrányos megkülönböztetés tilalmával összefüggő visszásságok gyanúja miatt az állampolgári jogok országgyűlési biztosa vizsgálatot indított a március 15-i "sajnálatos fővárosi események" kapcsán. A teljes cikk

az mno.hu oldalán

itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.