Közélet

Megtisztították Baktót

Megtisztították Baktót

2009. március 8., vasárnap
Megtisztították Baktót

Civil összefogással több mint egy tucatnyi önkéntes takarította ki szombat délelőtt a Baktót a baktói kiskertektől elválasztó töltés mentén fekvő erdősávot. Egy konténernyi szemét gyűlt össze. A szervezők remélik: példamutatásuk elejét veszi a további környezetrongálásnak.

„A 'Sárga töltés' (baktói kistöltés) mellett sétálva rengeteg szemetet láthatunk. Mivel itt egy-két embernek rengeteg munka lenne összeszedni a szemet, ezért kitűztünk egy napot, mikor a hasonlóan gondolkozó, környezetéért tenni akaró emberekkel együtt, összefogva megtisztítjuk a baktói kistöltés környékét. Azért választottuk ezt a napot, mert már nincs dermesztő hideg, viszont még nem nőtt ki az aljnövényzet, így könnyen megláthatjuk, és felszedhetjük a szemetet. Frappáns ötleteket várunk arra, hogy megakadályozzuk a továbbiakban a szemetelést. Mivel nemrég megépült a baktói hulladék-lerakóhely, ezért bízunk benne, hogy innentől oda viszik az emberek a szemetet, és nem az erdőbe. Mivel errefelé nem járnak a köztisztasági felelősök, ezért nekünk kell kézbe venni az ügyet, így minden segítő kéz jól jön" - ezzel a felhívással fordultak a lakossághoz a március 7-i akció szervezői,

Sipos Attila, Szalma Judit, Szalma László,

valamint

Kohári Nándor

önkormányzati képviselő, akik a kesztyűket és a zsákokat is biztosították a munkához. Délelőtt tíz órára összesen több mint tucatnyian jöttek össze, hogy közösen varázsolják tisztává környezetüket. Néhány óra alatt egy nagy konténernyi szemetet gyűjtöttek össze a Baktót a baktói kiskertektől elválasztó töltés mentén fekvő erdősávból. A szervezők remélik, hogy a példamutatással is elejét lehet venni a további szemetelésnek. A SZEGEDma.hu-t arról tájékoztatták, hogy akciójukat szükség esetén a jövőben is megismétlik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.