EP-választás – a megye továbbra sem támogatja Bokrost

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MDF Csongrád megyei választmánya továbbra sem támogatja a párt EP-listájának élére megválasztott Bokros Lajost – mondta el hétfőn a megyei elnök az MTI-nek.

Grezsa István hozzátette: változatlan a véleményük, de a többségi döntést tudomásul veszik. A legnagyobb feladat a héten annak megoldása, hogy ennek a listának ne kelljen “kampányolni”, és ezt a dilemmát párton belül hogyan lehet feloldatni – fejtette ki a politikus.
A megyében egyébként a múlt héten egy alapító párttag, a hódmezővásárhelyi alpolgármester, Koszó Péter távozott a pártból, mert vállalhatatlannak nevezte Bokros Lajos jelölését. A megyei elnök több hasonló lépésről egyelőre nem tud, emellett ő maga sem tervezi, hogy elhagyja az MDF-et. Ahogy Grezsa István fogalmazott: mindenképpen megvárja az EP-választásokat.
Takács Péter, az MDF Békés megyei választmányának elnöke vasárnapi nyilatkozata szerint a legtisztább megoldás azt lett volna, ha Boross Pétert választják meg szombaton a párt EP-listájának vezetőjévé. Hozzátette: nem erre az eredményre számított, bízott abban, hogy az országos választmány el fogja utasítani az elnökség által előterjesztett listát.
Az MTI kérdésére válaszolva hozzátette: nem kapott hírt arról. hogy a megyében bárki kilépett volna az MDF-ből a szombati döntés miatt.
Petronyák László, a Magyar Demokrata Fórum Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke szintén vasárnap azt mondta: csalódott az országos választmány EP-listáról hozott döntése miatt. Hozzátette: a megszületett EP-lista kapcsán a megyében nem számít a pártból való kilépésekre.

Előző sztori

Elmarad a Grecsó-est

Következő sztori

Kedd: Csajkovszkij-est Kelemen Barnabással