Írjon nekünk

Sport

Az FK elhatárolódik a vasárnapi rendbontástól

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Mint arról a SZEGEDma.hu olvasói már értesülhettek, vasárnap délután a labdarúgó megyei III. osztály tavaszi nyitófordulójában félbeszakadt az FK 1899 Szeged – Szatymaz mérkőzés, mert a második félidő kezdésekor egy szegedi drukker a pályára szaladt, s inzultálta a vendégek egyik játékosát. Az FK példás gyorsasággal nyilatkozatban határolódott el a randalírozástól.

Vasárnapi tudósításunkban beszámoltunk róla, hogy kellemetlen közjátékkal indult a tavaszi szegedi kettős rangadó a Felső Tisza parton. A műfüvön mérkőzött egymással az FK 1899 Szeged és a Szatymaz, s a remekül játszó kék-feketék 3-0-ra vezettek a második félidő elején, amikor egy szurkolói fegyelmezetlenség derékba törte nagyszerű tavaszi rajtjukat. Történt, hogy az egyik hazai drukker berontott a pályára, s egy bottal vagy dákóval megtámadta a Szatymaz egyik játékosát. A rendezők és az FK labdarúgói hamar ott teremtek, s igyekeztek csillapítani a kedélyeket. A vendégek azonban levonultak a pályáról, s mivel később sem mutattak hajlandóságot a találkozó folytatására, a játékvezető véget vetett az összecsapásnak. Az ügy a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága előtt folytatódik.
A történethez tartozik még, hogy az FK játékosai és az ultrák is összekülönböztek az eset kapcsán, hiszen a feljutásért küzdő labdarúgók – joggal és érthetően – nehezményezték, hogy hosszú ideje befektetett munkájukat tette tönkre egy randalírozó.

Az FK 1899 Szeged vezetősége példás gyorsasággal közleményben határolódott el a rendbontástól. A nyilatkozat szövegét alább olvashatják. Havas Péter klubelnök telefonon még annyit közölt a SZEGEDma.hu-val, hogy a vasárnapi események miatt természetesen igen elkeseredettek, de a vezetők és a játékosok leültek, s határoztak a közös folytatásról: arról, hogy tovább harcolnak a bajnokságban a minél jobb helyezésért.

Az FK közleménye

Tisztelt Sportbarátok!

A Szeged 1899 Futball Klub Sportegyesület élesen elhatárolódik attól, ami 2009. március 22-én az egyesület futballcsapatának mérkőzésén, majd azt követően lezajlott. Egyesületünk vállalja a rá eső felelősséget a történtekért, azonban le kell szögezzük azt, hogy a sportegyesület, annak játékosai és vezetői mélyen elítélik akár az ellenfél, akár saját játékosunk fizikai és verbális bántalmazását, és nem vállalja a közösséget senkivel, aki ebben – akár tevőleges, akár hallgatólagos – szerepet játszott. Sajnáljuk a történteket, de nem adjuk fel küzdelmünket, folytatjuk munkánkat.

Szeged 1899 Futball Klub Sportegyesület

Hírzóna

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A film hétperces, 2D-s animációs technikával készült.

Tovább olvasom

Közélet

Magyar Úszószövetség: kilenc magyar úszó elkapta a koronavírust

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kedd estig kilenc sportoló esetében mutattak pozitív eredményt.

Tovább olvasom

Sport

Pozitív lett Kapás Boglárka koronavírustesztje

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A világbajnok úszó közösségi oldalán jelentette be, hogy a második tesztje pozitív lett.

Tovább olvasom

Aktuál