Az FK elhatárolódik a vasárnapi rendbontástól

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról a SZEGEDma.hu olvasói már értesülhettek, vasárnap délután a labdarúgó megyei III. osztály tavaszi nyitófordulójában félbeszakadt az FK 1899 Szeged – Szatymaz mérkőzés, mert a második félidő kezdésekor egy szegedi drukker a pályára szaladt, s inzultálta a vendégek egyik játékosát. Az FK példás gyorsasággal nyilatkozatban határolódott el a randalírozástól.

Vasárnapi tudósításunkban beszámoltunk róla, hogy kellemetlen közjátékkal indult a tavaszi szegedi kettős rangadó a Felső Tisza parton. A műfüvön mérkőzött egymással az FK 1899 Szeged és a Szatymaz, s a remekül játszó kék-feketék 3-0-ra vezettek a második félidő elején, amikor egy szurkolói fegyelmezetlenség derékba törte nagyszerű tavaszi rajtjukat. Történt, hogy az egyik hazai drukker berontott a pályára, s egy bottal vagy dákóval megtámadta a Szatymaz egyik játékosát. A rendezők és az FK labdarúgói hamar ott teremtek, s igyekeztek csillapítani a kedélyeket. A vendégek azonban levonultak a pályáról, s mivel később sem mutattak hajlandóságot a találkozó folytatására, a játékvezető véget vetett az összecsapásnak. Az ügy a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága előtt folytatódik.
A történethez tartozik még, hogy az FK játékosai és az ultrák is összekülönböztek az eset kapcsán, hiszen a feljutásért küzdő labdarúgók – joggal és érthetően – nehezményezték, hogy hosszú ideje befektetett munkájukat tette tönkre egy randalírozó.

Az FK 1899 Szeged vezetősége példás gyorsasággal közleményben határolódott el a rendbontástól. A nyilatkozat szövegét alább olvashatják. Havas Péter klubelnök telefonon még annyit közölt a SZEGEDma.hu-val, hogy a vasárnapi események miatt természetesen igen elkeseredettek, de a vezetők és a játékosok leültek, s határoztak a közös folytatásról: arról, hogy tovább harcolnak a bajnokságban a minél jobb helyezésért.

Az FK közleménye

Tisztelt Sportbarátok!

A Szeged 1899 Futball Klub Sportegyesület élesen elhatárolódik attól, ami 2009. március 22-én az egyesület futballcsapatának mérkőzésén, majd azt követően lezajlott. Egyesületünk vállalja a rá eső felelősséget a történtekért, azonban le kell szögezzük azt, hogy a sportegyesület, annak játékosai és vezetői mélyen elítélik akár az ellenfél, akár saját játékosunk fizikai és verbális bántalmazását, és nem vállalja a közösséget senkivel, aki ebben – akár tevőleges, akár hallgatólagos – szerepet játszott. Sajnáljuk a történteket, de nem adjuk fel küzdelmünket, folytatjuk munkánkat.

Szeged 1899 Futball Klub Sportegyesület

Előző sztori

Helyben kell szebbé tenni a világot!

Következő sztori

Az Osztrák Néppárt képviselőivel találkozott a helyi Fidesz