Utazás

Utazás: Egyiptomból a Szigetre

Utazás: Egyiptomból a Szigetre

2009. február 13., péntek
Utazás: Egyiptomból a Szigetre

Olvasson a Csillagászat Nemzetközi Évéhez kapcsolódó lengyelországi programokról, a vonat melletti érvekről, utazzon Egyiptomba és ismerkedjen meg a legbiztonságosabb európai légitársasággal együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai segítségével.

1. Hírek a nagyvilágból

Lengyelország, a programok jegyében

A kulturális- és eseményturizmus Lengyelországban is egyre nagyobb jelentőséget kap. Az idei Csillagászat Nemzetközi Évéhez csatlakozva Lengyelországban a Kopernikusszal kapcsolatos helyszíneket, emlékeket és rendezvényeket népszerűsítik. A II. világháború kitörésének 70., a szocialista rendszer bukásának 20., valamint a közép-európai országok EU-ba történő belépésének ötödik évfordulójáról is megemlékeznek. A varsói Húsvéti Beethoven Fesztivál és a Tour de Pologne, a krakkói Zsidó Kulturális Fesztivál és a szintén itt megrendezett Sacrum Profanum Fesztivál, a lódźban megtartott 4 Kultúra Dialógusa, vagy a gdański Szt. Dominik Vására évről-évre sok látogatót vonz. Biskupinban (Kujawsko Pomorskie régió) minden évben megrendezett Régészeti Fesztivált az idei évben szeptember 19-27. közt tartják „Magyar Lengyel két jó barát" címen. Sportprogramokban sem lesz hiány, Férfi Kosárlabda Európa Bajnokságra, Női Röplabda Európa Bajnokságra várják a szurkolókat. Gdynia július 5-7. között a The Tall Ships' Races vitorlás verseny egyik házigazdája lesz.. Repülő helyett vonat?

Az üzemanyagok árának drámai változása, valamint a válság az emberek utazási szokásait is megváltoztatja, s már most kimondható, hogy a repülés helyett inkább az autót és a vonatos utazásokat részesítik majd előnyben 2009-ben.

2008 első nyolc hónapjában látványosan megnőtt a vonatos utazások népszerűsége, ugyanakkor az utazások közel 50 százaléka természetesen még mindig repülőgéppel zajlik

Mi szól a vonatok mellett?

  • Kényelem és magas színvonalú szolgáltatás. Minden vonat tágas és légkondicionált.
  • Pénzt és időt takaríthat meg. Nem kell pénz és időt fordítania a repülőtéri transzferre. Minden vonat a belvárosból indul, és a belvárosba érkezik.
  • Fontos Önnek a sebesség, de nem szívesen repül. A vonatok legmagasabb kereskedelmi sebessége 320 km/óra. A high speed vonatok az év minden napján közlekednek, napi több indulási időponttal, nemzetközi útvonalakon csakúgy mint az egyes országokon belül.
  • A vonatok szinte soha sem késnek.
  • A vonatjegy árához nem járul semmilyen illeték és üzemanyag költség. Minél előbb foglalja le vonatjegyét, annál olcsóbban utazhat.

Már irodánkban is váltható menetjegy a nyugat-európai nagysebességű, magas komfortfokozatú vasutakra (pl. Párizs-London között közlekedő Eurostar, vagy a Párizs Brüsszel között közlekedő Thalys).

2. Utazások, akciók

NYÁRIELŐFOGLALÁSI AKCIÓ EGYIPTOMBA!

SHARM EL SHEIKH-ICHARTER JÁRATRA

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNYÜNK ÉRTELMÉBEN, AKI 2009.ÁPRILIS 03-IG LEFOGLALJA NYARALÁSÁT, -15% KEDVEZMÉNYT KAP A KATALÓGUSUNK ALAPÁRAIBÓL!

A FOGLALÁSHOZ, ELEGENDŐ A 40% ELŐLEG BEFIZETÉSE!

UTASAINK NAGY ÖRÖMÉRE 2009-BEN IS FOLYTATJUK AJÁNDÉK VÍZUM AKCIÓNKAT!

AKCIÓS AJÁNLAT - DJERBA

A monda szerint az Odüsszeiában szereplő Lótuszevők szigete nem más, mint Tunézia mediterrán paradicsoma: Djerba. A szárazföldről egy római kori töltésen vagy komppal megközelíthető 20 km2-es tájegység szépen művelt olajfa-ültetvényeiről, kitűnő standjairól és tanyaszerűen szétszórt településszerkezetéről híres.

Költői túlzással a nevezik a szigetet Földközi tenger Tahitiének, ahol végtelen homokos strandokat, kristálytiszta tengert és európai színvonalú szállodákat kínálunk utasainknak. Kirándulásainkon felfedezhetik a Dél minden varázsát, a Szahara misztikumát, de búvárközpontok, kaszinók, golfpályák vagy thalassoterápia is a rendelkezésükre áll a gondtalan pihenéshez.

Március 20., 27. - 7 vagy 14 éjszaka

HOTELKatEll7 éj14 éj
MIRAMAR DJERBA3*FP45.90065.900
DJERBA PALACE 4*FP58.90090.900
CESAR PALACE5*FP71.900115.900
MENINX4*ALL71.900115.900
ZITA BEACH RESORT - Zarzis4*+ALL83.900141.900
RIU ROYAL GARDEN5*ALL109.900190.900

Áraink tartalmazzák:repülőjegyet, szállást és a megadott ellátást, transzferek és a magyar nyelvű idegenvezető díját

Külön fizetendő: Reptéri illetékek

29.900 Ft,

útlemondási biztosítás

: az alapár 1 %-a,

betegség-, poggyász-, balesetbiztosítás

, a

fakultatív programok árai

(a telepített képviselőnél fizetendő).

Foglalás, bővebb információk:

C&T Hungary Utazási Iroda Tel/fax: 62-481-562

travel@congresstravel.hu

3. Minden, ami repülés

A Finnair a legbiztonságosabb európai légitársaság

Biztonságosabbak a légitársaságok, mint valaha. Ezt a világ nagy légitársaságait és a "fapados" cégeket is vizsgálva állapította meg éves áttekintésében a német légibaleset-kutató iroda. A JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Center) nevű szervezet a polgári repülésről szóló Aero International című magazinban ismertette az adatokat, amelyeket a hatvan legnagyobb légitársaságot megfigyelve gyűjtöttek. Öt olyan vállalat van, amely több mint harminc éve nem szenvedett el balesetet: a Finnair, az ausztrál Qantas, a hongkongi Cathay Pacific, az izraeli El Al, valamint a japán All Nippon Airways. A jelentés külön megemlíti a második legnagyobb német légitársaságot, az Air Berlint, amely 1979-es alapítása óta baleset nélkül repül. A JACDEC statisztikáiba csak olyan balesetek kerülnek be, amelyekben a repülőgép roncsolódott, vagy nem javítható meg, illetve amelyek halálos áldozatot követeltek. Foglalás, bővebb információk: C&T Hungary Utazási Iroda Tel/fax: 62-481-562 travel@congresstravel.hu

4. Színház, koncert

2009-es fesztiválbérlet már kapható!

Aki jó előre tervezi a nyári programját, június 10-ig kedvezményes áron vásárolhatja meg a nyári fesztiválokra szóló bérletét.

Sziget Fesztivál, 2009. augusztus 12 - 17.

Hetijegy - Ottalvós / 37.500 Ft Hetijegy - Hazamenős / 30.000 Ft

17.

Volt Fesztivál, Sopron, 2009

.

július 1 - 4.

Bérlet / 17900 Ft

Heineken

Balaton Sound Fesztivál, Zamárdi, 2009. július 9 - 12.

Bérlet / 25.000 Ft

Kombinált bérlet

(Balaton Sound/Volt Fesztivál) / 39.000 Ft Minden a rendezvénnyel kapcsolatos információ megtalálható a hivatalos weblapokon.

www.sziget.hu

,

www.volt.hu

,

www.balatonsound.hu

Üdülési csekket elfogadunk! Kezelési költség a jegy árának 10%-a. Jegyek megvásárolhatók irodánkban! C&T Hungary Utazási Iroda Tel/fax: 62-481-562

travel@congresstravel.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.