/

Utazás: Egyiptomból a Szigetre

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olvasson a Csillagászat Nemzetközi Évéhez kapcsolódó lengyelországi programokról, a vonat melletti érvekről, utazzon Egyiptomba és ismerkedjen meg a legbiztonságosabb európai légitársasággal együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai segítségével.

1. Hírek a nagyvilágból

Lengyelország, a programok jegyében

A kulturális- és eseményturizmus Lengyelországban is egyre nagyobb jelentőséget kap. Az idei Csillagászat Nemzetközi Évéhez csatlakozva Lengyelországban a Kopernikusszal kapcsolatos helyszíneket, emlékeket és rendezvényeket népszerűsítik. A II. világháború kitörésének 70., a szocialista rendszer bukásának 20., valamint a közép-európai országok EU-ba történő belépésének ötödik évfordulójáról is megemlékeznek. A varsói Húsvéti Beethoven Fesztivál és a Tour de Pologne, a krakkói Zsidó Kulturális Fesztivál és a szintén itt megrendezett Sacrum Profanum Fesztivál, a lódźban megtartott 4 Kultúra Dialógusa, vagy a gdański Szt. Dominik Vására évről-évre sok látogatót vonz. Biskupinban (Kujawsko Pomorskie régió) minden évben megrendezett Régészeti Fesztivált az idei évben szeptember 19-27. közt tartják „Magyar Lengyel két jó barát” címen.
Sportprogramokban sem lesz hiány, Férfi Kosárlabda Európa Bajnokságra, Női Röplabda Európa Bajnokságra várják a szurkolókat. Gdynia július 5-7. között a The Tall Ships’ Races vitorlás verseny egyik házigazdája lesz..

Repülő helyett vonat?

Az üzemanyagok árának drámai változása, valamint a válság az emberek utazási szokásait is megváltoztatja, s már most kimondható, hogy a repülés helyett inkább az autót és a vonatos utazásokat részesítik majd előnyben 2009-ben.

2008 első nyolc hónapjában látványosan megnőtt a vonatos utazások népszerűsége, ugyanakkor az utazások közel 50 százaléka természetesen még mindig repülőgéppel zajlik

Mi szól a vonatok mellett?

  • Kényelem és magas színvonalú szolgáltatás. Minden vonat tágas és légkondicionált.
  • Pénzt és időt takaríthat meg. Nem kell pénz és időt fordítania a repülőtéri transzferre. Minden vonat a belvárosból indul, és a belvárosba érkezik.
  • Fontos Önnek a sebesség, de nem szívesen repül. A vonatok legmagasabb kereskedelmi sebessége 320 km/óra. A high speed vonatok az év minden napján közlekednek, napi több indulási időponttal, nemzetközi útvonalakon csakúgy mint az egyes országokon belül.
  • A vonatok szinte soha sem késnek.
  • A vonatjegy árához nem járul semmilyen illeték és üzemanyag költség. Minél előbb foglalja le vonatjegyét, annál olcsóbban utazhat.

Már irodánkban is váltható menetjegy a nyugat-európai nagysebességű, magas komfortfokozatú vasutakra (pl. Párizs-London között közlekedő Eurostar, vagy a Párizs Brüsszel között közlekedő Thalys).

2. Utazások, akciók

NYÁRI ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ EGYIPTOMBA!

SHARM EL SHEIKH-I CHARTER JÁRATRA

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNYÜNK ÉRTELMÉBEN,
AKI 2009. ÁPRILIS 03-IG
LEFOGLALJA NYARALÁSÁT,
-15% KEDVEZMÉNYT
KAP A KATALÓGUSUNK ALAPÁRAIBÓL!

A FOGLALÁSHOZ, ELEGENDŐ A 40% ELŐLEG BEFIZETÉSE!

UTASAINK NAGY ÖRÖMÉRE 2009-BEN IS FOLYTATJUK
AJÁNDÉK VÍZUM AKCIÓNKAT!

AKCIÓS AJÁNLAT – DJERBA

A monda szerint az Odüsszeiában szereplő Lótuszevők szigete nem más, mint Tunézia mediterrán paradicsoma: Djerba. A szárazföldről egy római kori töltésen vagy komppal megközelíthető 20 km2-es tájegység szépen művelt olajfa-ültetvényeiről, kitűnő standjairól és tanyaszerűen szétszórt településszerkezetéről híres.

Költői túlzással a nevezik a szigetet Földközi tenger Tahitiének, ahol végtelen homokos strandokat, kristálytiszta tengert és európai színvonalú szállodákat kínálunk utasainknak. Kirándulásainkon felfedezhetik a Dél minden varázsát, a Szahara misztikumát, de búvárközpontok, kaszinók, golfpályák vagy thalassoterápia is a rendelkezésükre áll a gondtalan pihenéshez.

Március 20., 27.  – 7 vagy 14 éjszaka

HOTEL Kat Ell 7 éj 14 éj
MIRAMAR DJERBA 3* FP 45.900 65.900
DJERBA PALACE 4* FP 58.900 90.900
CESAR PALACE 5* FP 71.900 115.900
MENINX 4* ALL 71.900 115.900
ZITA BEACH RESORT – Zarzis 4*+ ALL 83.900 141.900
RIU ROYAL GARDEN 5* ALL 109.900 190.900

Áraink tartalmazzák: repülőjegyet, szállást és a megadott ellátást, transzferek és a magyar nyelvű idegenvezető díját

Külön fizetendő: Reptéri illetékek 29.900 Ft, útlemondási biztosítás: az alapár 1 %-a, betegség-, poggyász-, balesetbiztosítás, a fakultatív programok árai (a telepített képviselőnél fizetendő).

Foglalás, bővebb információk:
C&T Hungary Utazási Iroda
Tel/fax: 62-481-562
travel@congresstravel.hu

3. Minden, ami repülés

A Finnair a legbiztonságosabb európai légitársaság

Biztonságosabbak a légitársaságok, mint valaha. Ezt a világ nagy légitársaságait és a “fapados” cégeket is vizsgálva állapította meg éves áttekintésében a német légibaleset-kutató iroda. A JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Center) nevű szervezet a polgári repülésről szóló Aero International című magazinban ismertette az adatokat, amelyeket a hatvan legnagyobb légitársaságot megfigyelve gyűjtöttek.
Öt olyan vállalat van, amely több mint harminc éve nem szenvedett el balesetet: a Finnair, az ausztrál Qantas, a hongkongi Cathay Pacific, az izraeli El Al, valamint a japán All Nippon Airways. A jelentés külön megemlíti a második legnagyobb német légitársaságot, az Air Berlint, amely 1979-es alapítása óta baleset nélkül repül.
A JACDEC statisztikáiba csak olyan balesetek kerülnek be, amelyekben a repülőgép roncsolódott, vagy nem javítható meg, illetve amelyek halálos áldozatot követeltek.

Foglalás, bővebb információk:
C&T Hungary Utazási Iroda
Tel/fax: 62-481-562
travel@congresstravel.hu

4. Színház, koncert

2009-es fesztiválbérlet már kapható!

Aki jó előre tervezi a nyári programját, június 10-ig kedvezményes áron vásárolhatja meg a nyári fesztiválokra szóló bérletét.

Sziget Fesztivál, 2009. augusztus 12 – 17.
Hetijegy – Ottalvós / 37.500 Ft
Hetijegy – Hazamenős / 30.000 Ft

17. Volt Fesztivál, Sopron, 2009. július 1 – 4.
Bérlet / 17900 Ft

Heineken Balaton Sound Fesztivál, Zamárdi, 2009. július 9 – 12.
Bérlet / 25.000 Ft

Kombinált bérlet (Balaton Sound/Volt Fesztivál) / 39.000 Ft

Minden a rendezvénnyel kapcsolatos információ megtalálható a hivatalos weblapokon. www.sziget.hu , www.volt.hu , www.balatonsound.hu

Üdülési csekket elfogadunk! Kezelési költség a jegy árának 10%-a.

Jegyek megvásárolhatók irodánkban!

C&T Hungary Utazási Iroda
Tel/fax: 62-481-562
travel@congresstravel.hu

Előző sztori

Lófara-ügy: Csak a jéghegy csúcsa

Következő sztori

Papírkutyákba csomagolt kelet-európai üzenet