Közélet

Új főjegyzőt választott a megyei közgyűlés

Új főjegyzőt választott a megyei közgyűlés

2009. február 12., csütörtök
Új főjegyzőt választott a megyei közgyűlés

Dr. Kovalcsik Andreát választotta megyei főjegyzővé zárt ülésen csütörtökön a Csongrád Megyei Közgyűlés. Dr. Kovalcsik Andrea egyedül pályázott a posztra. Korábban jogi területen dolgozott, közigazgatási és ügyvédi gyakorlattal is rendelkezik.

Dr. Kovalcsik Andrea

február 19-től határozatlan ideig tölti be a megyei főjegyzői tisztséget. 1986-ban végzett a JATE jogi karán, 1992-ben tett szakvizsgát, majd nyolc évig ügyvédként dolgozott. 2000-től 2008-ig a Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatalban hatósági ügyekkel foglalkozott, emellett 2005 és 2008 között a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségen főosztályvezető, igazgató, végül regionális igazgató volt. Az új megyei főjegyző sajtótájékoztatóján elmondta: munkáját kihívásnak tekinti, és a közgyűlés megelégedésére kívánja végezni. A korábbi főjegyző,

Csonkáné Balda Ilona

a decemberi közgyűlés ülésén jelentette be lemondását, melyet a közgyűlés kéthónapos felmondási határidővel fogadott el. A Csongrád Megyei Közgyűlés mai üléséről az este folyamán részletes tudósítást közlünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.