Írjon nekünk

Sport

Tisza Volán SC: Szerdán az első igazi teszt következik

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerdán este ismét pályára lép a Tisza Volán SC labdarúgócsapata. A kék-feketék az NB II-es Szolnoki MÁV FC-t fogadják a Felső Tisza parti stadionban. A Vágó Attila gárdája elleni ütközet mindenképpen nagyszerű erőfelmérőnek ígérkezik a március 7-én induló NB III-as pontvadászat előtt.

Kezdjük a legfontosabbal: az újra beköszöntött tél, a nagy hideg és havazás ellenére is mindenképpen lesz mérkőzés szerdán 17 órai kezdettel a Szeol-pályán, hiszen a műfüves pálya állapota ezt lehetővé teszi.

Nagyszerű csatának ígérkezik a Szolnok elleni parti

A felkészülési időszak hajrájába fordulva most már a keményebb ellenfelek következnek az NB III-as Tisza Volán SC számára, s lassan a tavaszi keret is formálódik Buchholcz Gábor vezetőedző kezei alatt. A szegediek eddig mind a hét mérkőzésüket megnyerték alacsonyabb osztályú riválisaikkal szemben, az NB II-es Szolnoki MÁV FC ellen viszont bizonyosan nem lesz egyszerű dolguk. A kék-feketék mestere reméli, jó játékkal szolgálják majd ki közönségüket ezen az estén is. “Elsősorban azt várom az összecsapástól, hogy az eddig gyakorolt elemeket visszakapjam az együttesemtől, ezenkívül szeretném, ha a korábbi lelkes játék magabiztossággal is párosulna. Mégiscsak a régió fővárosának csapata vagyunk, ezt mindenkivel éreztetnünk is kell. Igazi fokmérő lesz a Szolnok elleni csata, hiszen NB II-es gárda ellen mutathatjuk meg, hol tartunk most az NB II felé vezető utunkon. Kollégám, Vágó Attila is fiatal kerettel dolgozik Szolnokon, egy-két rutinosabb játékosuk is van a vendégeknek; bízom benne, kiváló teljesítményre ösztökélnek majd bennünket” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Buchholcz Gábor.

A szolnokiak legutóbb szombaton játszottak edzőmeccset, mindjárt kettőt is, hiszen vezetőedzőjük két részre osztotta a társaságot – derül ki a vendégek honlapjáról. Az „A” csapat Sándorfalván az NB III-as Algyővel mérkőzött, s 2-2-es félidő után végül 5-2-re győzött. Góljaikat Széki, Belényesi, Antal, Kiss K. és Germán szerezték. Az összeállításuk így nézett ki: Rézsó – Rebecsák, Antal, Balogh, Kerényi – Kőkuti, Mile (Kiss K.) – Széki, Germán, Kiss K. (Zana) – Belényesi.
A „B” csapat több ifjúsági játékossal kiegészülve Szegeden, a műfüves pályán a Csongrád megyei I. osztályú Tápé együttesét verte 6-1-re. A gólokon Freud – háromszor volt eredményes –, Bujáki – ő kétszer talált a kapuba – és Blaskovits osztozkodott. Ez az alakulat így állt föl: Kolláth – Csabai (Zsákai), Cserpák, Szalai, Dömök – Szakali, Tisza – Bujáki (Háda Z.), Freud, Tóth N. – Blaskovits.

Új kapust próbálgat és keretet szűkített a Volán

Hír a Tisza Volán SC háza tájáról, hogy Buchholcz Gábor ígéretéhez híven 22 fősre szűkítette a tavaszi alapkeretet, s elbeszélgetett minden labdarúgóval, aki sérülés vagy formahanyatlás miatt egyelőre – úgy tűnik – nem kerül a tűz közelébe. A vezetőedző nem kívánta megnevezni a “kimaradókat”, annyit viszont elárult, nagy örömére senki sem kíván egyelőre távozni – még az a néhány labdarúgó sem, akik nem szerepelhetnek a korosztályos bajnokságokban -, mindenki úgy nyilatkozott, hogy maximális erőbedobással fog küzdeni a helyéért. Egy új futballista is érkezett a Volánhoz a kapuvédő Erdei Gergő személyében, akit a Szolnok ellen ki is próbál majd a mester. A 19 esztendős halóőr több találkozón is pályára lépett már az NB II-ben, magas, 190 cm fölötti, nagyszerű felépítésű játékos, aki a Szegedi Tudományegyetemen folytatja tanulmányait.

A kék-feketék a tervek szerint a Dongó – Búzási (Mészáros), Vida, Grünwald, Szabó A. – Dargó, Szilágyi – Beretka, Huszárik, Baji R. – Füle összeállításban futnak ki 17 órától. Hiányozni fog a lázas beteg Udvari Szabolcs, aki antibiotikumokkal kúrálja magát, Vasas Gábor kapus, aki vállsérüléssel bajlódik, a másik portás, Czirják Tamás, akinek a fogát műtik, de nem állhat rendelkezésre a lágyéksérült Garamvölgyi Bence és a szintén maródi Barna Dávid sem. Bárdosi Nándor kedden edzett először, a cél, hogy minél hamarabb utolérje  magát. Beretka Péter is érzi a lágyékát, de ő minden bizonnyal bevethető lesz, mint ahogy feltehetően játéklehetőséghez juthat a Szolnok ellen Mórocz Zsolt, Török Ádám, Szlobodnyik Gábor és Kazi László (képünkön zöld felsőben) is.

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Sport

Két évet még Szegeden játszik Mirko Alilovic

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

2023 nyaráig marad a Tisza-parton a horvát válogatott kapus.

Tovább olvasom

Aktuál