Tisza Volán SC: Eddig színötös!

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb felkészülési mérkőzésen van túl a Tisza Volán SC labdarúgócsapata, s továbbra sem szakadt meg az együttes remek sorozata. A Tápé, az FK 1899 Szeged, a Nagyszénás és a Kiszombor után szerda este a Tiszasziget kapitulált a Felső Tisza parton.

A megyei I. osztályú Tiszaszigettel csapott össze a Tisza Volán SC szerda este a műfüvön. Az első játékrészben egy védelmi megingást kihasználva Huszárik Zsolt juttatta előnyhöz az NB III-as vendéglátót, ám fordulást követően a rivális Dóra János büntetőből szerzett találatával egyenlíteni tudott. Nem sokáig örühtettek azonban a vendégek, hiszen a középkezdést követően egy formás támadás végén Szabó Tamás centerezését Baji Renátó váltotta gólra. Két perccel a lefújás előtt egy újabb védelmi hibát Török Ádám használt ki, s állította be ezzel a 3-1-es végeredményt. A Volán ezúttal is tompán mozgott, a játékosokon látszott, hogy komoly terhelést kapnak ezekben a napokban. Mindenképpen biztató viszont, hogy minden labdarúgó hatalmas akarattal vetette magát a küzdelembe, s dicséretes, hogy a nyári felkészülési időszakkal ellentétben ezúttal sikert sikerre halmoz a gárda. Persze a java majd csak márciustól következik, mikor folytatódik a harc a bajnoki pontokért.

A SZEGEDma.hu szokása szerint értékelésre kérte Buchholcz Gábort. “Látszott az együttesemen, hogy ebben a periódusban vagyunk a legtompábbak a rengeteg munkától. A játék tehát nem volt az igazi, ám az akarattal, a hozzáállással teljes mértékben elégedett vagyok. Sajnos sokat hibáztunk, sokmozgásos játékunkban sokszor nem voltak pontosak az érkezések, elrontottuk a passzokat, nem járattuk elég türelmesen a labdát. Természetesen emiatt bosszankodtam is a kispadon, de úgy álltunk föl a találkozó végén, hogy semmi probléma, csináljuk tovább, s úgy értékeltünk, hogy ez a meccs is nagyszerűen szolgálta felkészülésünket, tovább csiszolódik a gárda. Ami a továbbiakat illeti, a következő napokban egyre inkább a rövidebb távokra koncentrálunk majd, illetve a labdás gyakorlatok köré építjük a terhelést. A jövő hétre némiképp szűkítjük a keretet is, a nehezebb ellenfelekkel szemben már elsősorban azokat kívánom szerepeltetni, akikre a leginkább építünk majd tavasszal. Az már mindenesetre most látszik, hogy az ősszel kialakult alapcsapatba igen nehéz lesz bekerülni, nagyot kell küzdeniük tehát azoknak, akik be szeretnék verkedni magukat a kezdőbe!” – nyilatkozta portálunknak a szegedi vezetőedző.

Ami egyébként a kerettel kapcsolatos híreket illeti, úgy tűnik, hogy Vida Gergely kölcsönben továbbra is a Volánban folytathatja. Mórocz Zsolt és Udvari Szabolcs vírusos fertőzéssel küszködnek – a fiatalok azzal zrikálják őket, hogy nem bírták a kemény edzésmunkát… Bárdosi Nándor sérült, s Kazi László is belázasodott.

A Tisza Volán szombaton 15 órakor a Mórahalom, vasárnap 11 órakor a Röszke ellen vív edzőmeccset. Változás a programban, hogy jövő szombaton a Csantavér helyett az UTC Arad lesz majd az ellenfél.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen: Tisza Volán SC – Tiszasziget 3-1 (1-0). Gólszerzők: Huszárik, Baji R., Török, illetve Dóra J. (11-esből).

Tisza Volán SC: 1. félidő: Dongó – Búzási, Gerebicz, Dargó, Szabó A. – Herczeg, Szilágyi – Vágó A., Huszárik, Harmos – Füle. 2. félidő: Dongó (Czirják) – Mészáros, Vida, Grünwald, Garamvölgyi – Szilágyi, Török – Szabó T., Frank, Baji R. – Beretka. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Előző sztori

Sportszerda: Beton-bánat Egerben

Következő sztori

Neki sokk, nekünk sok