Sport

Százak emlékeztek Cozmára Szegeden - fotógaléria

Százak emlékeztek Cozmára Szegeden - fotógaléria

2009. február 8., vasárnap
Százak emlékeztek Cozmára Szegeden - fotógaléria

Több százan emlékeztek a meggyilkolt veszprémi kézilabdázóra, Marian Cozmára vasárnap délután a szegedi városi sportcsarnok előtt. A résztvevők - akik között megjelentek a Pick Szeged játékosai, edzői, vezetői, az olimpiai bajnok Vajda Attila, edzője Vécsi Viktor, országgyűlési és szegedi önkormányzati képviselők, a helyi sport- és közélet ismert személyiségei is - fehér rózsákat és gyertyákat helyeztek a kiváló játékos fényképe mellé.

A sportoló gyászszalagos fotója előtt gyertyát gyújtottak az egybegyűltek, és sokan egy szál fehér rózsát is letettek a sportcsarnok bejáratánál egy állványra elhelyezett kép elé, amely mögött egy veszprémi és egy szegedi szurkolói sálat is elhelyeztek. A több száz emlékező között megjelentek az MKB Veszprém legnagyobb hazai riválisa, a Pick Szeged játékosai, vezetői és szurkolói, több politikus, valamint a pekingi olimpia egyetlen magyar egyéni aranyérmese,

Vajda Attila

és edzője,

Vécsi Viktor

is. A békés, mintegy egy órán át tartó demonstráción feltűnt két árpádsávos zászló, s néhányan a Magyar Gárda egyenruháját viselték.

Lele Ambrus,

a Pick Szeged ügyvezető elnöke a helyszínen újságíróknak elmondta:

Marian Cozmával

a kézilabdasport egy nagyszerű játékost és egy kiváló embert vesztett el. Hihetetlen és döbbenetes, ami a román válogatott beállósával történt - hangoztatta. A veszprémi gárda román játékosát, Marian Cozmát vasárnap hajnalban szíven szúrták Veszprém belvárosában: a 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette. A klub másik két légiósa, a horvát

Ivan Pesic

és a szerb

Zarko Sesum

súlyos sérülést szenvedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.