Százak emlékeztek Cozmára Szegeden – fotógaléria

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több százan emlékeztek a meggyilkolt veszprémi kézilabdázóra, Marian Cozmára vasárnap délután a szegedi városi sportcsarnok előtt. A résztvevők – akik között megjelentek a Pick Szeged játékosai, edzői, vezetői, az olimpiai bajnok Vajda Attila, edzője Vécsi Viktor, országgyűlési és szegedi önkormányzati képviselők, a helyi sport- és közélet ismert személyiségei is – fehér rózsákat és gyertyákat helyeztek a kiváló játékos fényképe mellé.

A sportoló gyászszalagos fotója előtt gyertyát gyújtottak az egybegyűltek, és sokan egy szál fehér rózsát is letettek a sportcsarnok bejáratánál egy állványra elhelyezett kép elé, amely mögött egy veszprémi és egy szegedi szurkolói sálat is elhelyeztek.
A több száz emlékező között megjelentek az MKB Veszprém legnagyobb hazai riválisa, a Pick Szeged játékosai, vezetői és szurkolói, több politikus, valamint a pekingi olimpia egyetlen magyar egyéni aranyérmese, Vajda Attila és edzője, Vécsi Viktor is.
A békés, mintegy egy órán át tartó demonstráción feltűnt két árpádsávos zászló, s néhányan a Magyar Gárda egyenruháját viselték.
Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke a helyszínen újságíróknak elmondta: Marian Cozmával a kézilabdasport egy nagyszerű játékost és egy kiváló embert vesztett el. Hihetetlen és döbbenetes, ami a román válogatott beállósával történt – hangoztatta.
A veszprémi gárda román játékosát, Marian Cozmát vasárnap hajnalban szíven szúrták Veszprém belvárosában: a 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette. A klub másik két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett.

Előző sztori

Annak látszani, aki vagyok – beszélgetés egy protokollszakértővel

Következő sztori

Sporthétvége: Hokis vereség, Beton- és Szeviép-siker