Kultúra

Pavarotti, Obama és Puskás a Rákóczi téren

Pavarotti, Obama és Puskás a Rákóczi téren

2009. február 19., csütörtök
Pavarotti, Obama és Puskás a Rákóczi téren

Luciano Pavarotti, Barack Obama, Mick Jagger, Hernádi Judit, Puskás Ferenc és az Aranycsapat - hírességek, ismert közszereplők, Nobel-díjasok töltötték meg a Megyeháza auláját csütörtökön. A róluk készült szobrok és grafikák Csíky László orvos-szobrász és Tónió grafikusművész keze munkáját dicsérik - tájékoztat a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

„Nem csak kenyérrel él az ember..." - ezekkel a szavakkal köszöntötte a kiállítást a közgyűlési elnök.

Magyar Anna

szerint fontos, hogy Csongrád megye értékeit meg tudjuk őrizni ezekben a nehéz időkben is. A tárlatot

Bucsány György

ny. magyar-történelem szakos középiskolai tanár nyitotta meg, aki művészi szempontból ikreknek nevezte a két alkotót, akik hol karakterisztikusan, hol a karikatúra eszközeivel ábrázolnak. „Életem egyik fele az alkotás" - ezt

Csíky László

orvos-szobrász mondta magáról. Munkáit többször kiállították már Párizsban, Firenzében, Dubaiban. Most éppen egy önálló tárlat megszervezését készíti elő 2010-re, Sanghaiba. Ide a Megyeházára a Montreálban kiállított munkáit hozta.

Tónió

grafikusművésszel, azaz

Tóth Antallal

már 7 éve állítanak ki közösen. Mint Tónió magáról fogalmazott: az ember lényegét szeretné megfejteni - a külső vonások alapján megmutatni a belsőt. A Megyeháza aulájában több mint 40 szobrot és 30 grafikát, karikatúrát láthatnak az érdeklődők március 16-ig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.