Pavarotti, Obama és Puskás a Rákóczi téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Luciano Pavarotti, Barack Obama, Mick Jagger, Hernádi Judit, Puskás Ferenc és az Aranycsapat – hírességek, ismert közszereplők, Nobel-díjasok töltötték meg a Megyeháza auláját csütörtökön. A róluk készült szobrok és grafikák Csíky László orvos-szobrász és Tónió grafikusművész keze munkáját dicsérik – tájékoztat a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

„Nem csak kenyérrel él az ember…” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a kiállítást a közgyűlési elnök. Magyar Anna szerint fontos, hogy Csongrád megye értékeit meg tudjuk őrizni ezekben a nehéz időkben is. A tárlatot Bucsány György ny. magyar-történelem szakos középiskolai tanár nyitotta meg, aki művészi szempontból ikreknek nevezte a két alkotót, akik hol karakterisztikusan, hol a karikatúra eszközeivel ábrázolnak.

„Életem egyik fele az alkotás” – ezt Csíky László orvos-szobrász mondta magáról. Munkáit többször kiállították már Párizsban, Firenzében, Dubaiban. Most éppen egy önálló tárlat megszervezését készíti elő 2010-re, Sanghaiba. Ide a Megyeházára a Montreálban kiállított munkáit hozta.

Tónió grafikusművésszel, azaz Tóth Antallal már 7 éve állítanak ki közösen. Mint Tónió magáról fogalmazott: az ember lényegét szeretné megfejteni – a külső vonások alapján megmutatni a belsőt.

A Megyeháza aulájában több mint 40 szobrot és 30 grafikát, karikatúrát láthatnak az érdeklődők március 16-ig.

Előző sztori

Beiktatták az új Csongrád megyei főjegyzőt

Következő sztori

Vám- és pénzügyőrség: 38 milliárdos bevétel a Dél-Alföldön 2008-ban