Bulvár

Óvóhely

Óvóhely

2009. február 12., csütörtök
Óvóhely

A hét fotója rovatunkban érdekes, elgondolkodtató képekhez kapcsolódó rövid gondolatainkat olvashatják. Mostani írásunkat egy óvóhely ihlette.

Ezúttal egy óvóhelyre bukkantunk fotós kollégámmal, mikor a szokásos havi tanulmányutunkat jártuk. Ja, még nem is meséltem!? Sanyival felfedezzük a világot. Bizony. Rájöttünk ugyanis, hogy a megismerésünk valóságelsajátításának folyamában akadtak partszakaszok, mikor nem figyeltünk oda, észre sem vettük, aludtunk, igen, alvajártunk s járunk még ma is gyakran. Így hát időről időre felkerekedünk, és kóborlunk egy kicsit az ártéri erdőkben. De ez nem az a "leviszem kutyát, sétálok két kocsma között, megnézem magamat a Kárász utca kirakataiban" jelegű flangálás. Nem. Ez a csavargás leginkább

Arthur Rimbaud

kóborlásaihoz hasonlítható. („Mentem két öklöm két ronggyá rohadt zsebemben..." ) Mikor a legszebb nyári zsongás közepette nyílik meg a föld, mocsárrá változik a rét, süllyednek a fák, de mielőtt elnyelne minket is, olyan napkitörés hevít, hogy rögvest arasznyi repedések szabdalásában szikkad meg a föld, s mi deréktájban, mint egy fejfa „fagyunk" bele a löszös földbe az erdő fenyveseivel együtt. Mozdulni sincs tudásunk, és észre sem vesszük, hogy a kezdeti rettegés mikor változik mosollyá, szűnik meg az idő, ahogy Szent Ferenc apró madárkája száll orrunk hegyére, s egy pillanatra megértjük énekét... Mi ilyen felfedezőutakra indulunk olykor, s ha visszatérünk, úgy törlődik az emlék - a hol, a mikor -, mint egy elrontott grafitrím. Most egy óvóhely került utunkba valahogy; valahol. És nem értettem, hogy mindez most mit is jelent, mígnem Sándor megmutatta a megmaradt fotókat, amiket a radírgumi még nem göngyölt szürke hurkává. Az óvóhely, ahová elérve végre felakaszthatod maszkod, egyik oldalában üríthetsz néha, a másikban pedig a koporsódnak támaszthatod fakó, szakadt zászlód.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.